Avustralya'da 10 bin Türk vatandaşı oy kullandı

Avustralya'da 10 bin Türk vatandaşı oy kullandı

Avustralya'da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 41 bin 126 Türk vatandaşından 10 bin 193'ü oyunu kullandı.

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için Avustralya'da 41 bin 126 Türk seçmenden 10 bin 193'ü sandık başına gitti.

Avustralya'da yaşayan Türk vatandaşları seçimler için 16-25 Ekim tarihlerinde Canberra, Melbourne ve Sydney'de sandık başına gitti. 25 Ekim Pazar saat 21.00 itibariyle sona eren oy verme sürecinde toplam kullanılan oy sayısı Avustralya genelinde 10 bin 193 olurken, seçime katılım oranı ise yaklaşık yüzde 33 olarak gerçekleşti.

-En fazla oy artışı Melbourne'de gerçekleşti

Canberra Büyükelçiliği ile Melbourne ve Sydney Başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda, 7 Haziran seçimlerine göre en fazla oy artışı yaklaşık yüzde 50 ile Melbourne'de gerçekleşti. Sydney ve Canberra'da da bir önceki seçimlere göre seçmen sayısı yüzde 33 oranında arttı.

- ''Seçimler büyük bir şeffaflık içerisinde yapıldı''

Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 gün boyunca vatandaşlık görevlerini yerine getirmeye gelen binlerce Türk vatandaşını konsoloslukta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Seçimlerin büyük bir olgunluk içerisinde geçmesini sağlayan sandık görevlilerine, siyasi parti temsilcilerine ve vatandaşlara teşekkür eden Küçüksakallı ''Seçimler büyük bir şeffaflık içerisinde yapıldı. Her gün sandıklar kuruldu, mühürlendi, açıldı. Bütün bunlar siyasi parti temsilcilerinin, sandık kurullarının, komisyonumuzun huzurunda, vatandaşlarımızın ve basın mensuplarımızın izleyebildiği bir ortamda yapıldı'' dedi.

Kullanılan oylar, akşam diplomatik kuryeler tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmek üzere Türkiye'ye götürülecek.

AA
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.