'Avrupa'ya ulaşmak isteyen sığınmacı sayısı artacak'

'Avrupa'ya ulaşmak isteyen sığınmacı sayısı artacak'

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Awad, Avrupa'ya ulaşmak isteyen sığınmacıların sayısının daha da artacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü ve Bölgesel Mülteci Koordinatörü Amin Awad, Avrupa'ya ulaşmak isteyen sığınmacıların sayısının daha da artacağı uyarasında bulundu, "Bu, buz dağının görünen kısmı olabilir" dedi. 
 
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Awad, Suriye'de beş yıldır devam eden savaşın ardından "çaresiz kalan insanların" Avrupa'ya gelmeye devam edeceğini söyledi.
 
"Bu, buz dağının görünen kısmı olabilir" ifadesini kullanan Awad, Avrupa Birliği'nin sığınmacı krizi için BM kurumlarına 1 milyar dolar yardım kararını ise memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.
 
UNICEF'ten yardım çağrısı 
 
BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Sarah Crowe da 2015 yılının başından bu yana Avrupa'ya ulaşan her dört sığınmacıdan birinin çocuk olduğuna dikkati çekerek, 14 milyon dolar yardım çağrısında bulunduklarını söyledi.
 
Crowe, "Ocak-Temmuz ayları arasında 133 bin çocuk Avrupa Birliği'ne sığınma başvurusunda bulundu, bu da ayda ortalama 19 bin çocuk anlamına geliyor" dedi. 
 
Basın toplantısına telekonferans ile bağlanan UNICEF'in Hırvatistan Temsilcisi Valentina Otmacic de çocukların çok zor şartlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti. 
 
Otmacic, Hırvatistan'daki 5 bin kişi kapasiteli Opatovac transit sığınmacı kampına dün geceden beri 8 bin 500 sığınmacının geldiğini belirterek, Hırvatistan-Sırbistan sınırında eski Yugoslavya'daki iç savaş döneminden kalma mayınların sığınmacılar için risk oluşturduğuna dikkati çekti. 
 
Otmacic, "Hala mayın kalıntıları var ama şimdiye kadar hiç kimseye bir şey olmadı ve Hırvat yetkililer sığınmacıların transit geçişi için otobüsler ayarlıyor" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.