Avrupa'nın en titizi Türkiye

Avrupa'nın en titizi Türkiye

Aralarında Türkiye'nin bulunduğu 12 Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen araştırmaya göre Türk halkının yüzde 86'sı kağıt parayı kirli buluyor.

MasterCard tarafından aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 12 Avrupa ülkesinde 9 bini aşkın kişi üzerinde nakit paranın hijyenik durumuna bakış açısı araştırıldı.

Banknotların üzerinde halka açık tuvaletler kadar bakteri ve mikrop bulunduğu bilmesine rağmen, her beş Avrupalı’dan sadece biri parayı tuttuktan sonra ellerini yıkıyor. Türk tüketiciler arasında ise bu oran yüzde 40. Bu rakam kadınlarda yüzde 45'e 55 yaş üzerinde ise 48'e kadar yükseliyor.

Araştırmaya katılan Türk tüketicilerin yüzde 88’i başka birinin diş fırçasını kullanmayı ve umumi tuvaletleri “kirli” olarak tanımlıyor. İkinci sırada ise, yüzde 86’lık oranla para geliyor. Türk halkının hijyenik bulmadığı diğer noktalar ise kağıt mendil paylaşmak, toplu taşıma araçları, kapı tokmakları, bilet gişeleri ve otomatlar.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen farklı bir çalışmada, banknotların üzerinde ortalama 26 bin bakteri bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.