Avrupalılar Müslümanları istemiyor

Avrupalılar Müslümanları istemiyor

Avrupa'nın saygın üniversitelerinden Zürih Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, Avrupalıların sığınmacıları eğitim düzeyi yüksek ise, ya da Hristiyanlarsa daha kolay kabul ettiğini ortaya koydu.

 Zürih Üniversitesi ile Stanford Üniversitesi tarafından 15 ülkeden 18 bin kişinin katılımıyla yapılan bir araştırmaya göre, Avrupalılar için sığınmacıların hepsi aynı değil. Araştırmada hayali 180 bin sığınmacı profili oluşturuldu. Katılımcılardan sığınmacıların cinsiyet, yaş, etnik köken, mesleki durum, din, dil becerisi, göç nedeni ve tehlike potansiyeli gibi etkenlere göre değerlendirilmesi ve hangilerinin ülkelerine daha uygun olduğu soruldu.

GENÇ VE İYİ EĞİTİMLİ…

Welt Online’de yer alan habere göre, Avrupalılar genelde sığınmacıları genç ve iyi eğitimli ise daha kolay kabul ediyor. Özellikle doktor ve öğretmenler eğitimsiz sığınmacılara göre tercih ediliyor. Avrupalıların sığınmacıları kabul etmesinde sadece ekonomik kaygılar etkili olmuyor. Dini unsurlar da Avrupalılar için önemli bir etken. Bir kişinin işkence görmesi, onun Avrupalılar gözünde kabul edilme oranını yüzde 11 artırıyor. Etnik, politik ya da dini yönden baskı altındaki kişiler, ekonomik nedenlerle sığınma arayışında olanlara tercih ediliyor.

DİN ÖNEMLİ BİR ETKEN

Avrupalılar için sığınma arayan bir kişinin dini de oldukça önemli. Araştırma sonuçlarına göre, araştırmanın yapıldığı 15 ülkenin tamamında, Müslüman sığınmacılar tercih edilmiyor. Hristiyanlar agnostiklere, her ikisi de Müslümanlara göre daha çok tercih ediliyor.

Araştırmaya göre bazı sığınmacıların tercih edilmesine rağmen, Avrupalılar geçerli bir nedeni olan sığınmacıları ülkelerinde kabul etmeye de hazırlar.

 

Habervaktim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.