Avrupalı parlamenterler sığınmacılar için Türkiye'de

Avrupalı parlamenterler sığınmacılar için Türkiye'de

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Anne Brasseur ve AKPM yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzerine Türkiye'ye geldi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur ve AKPM yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzerine Türkiye'ye geldi. 

Brasseur, AKPM'nin siyasi grup başkanları, ulusal delegasyon başkanları, meclis üyeleri, üst düzey bürokratlar ve delegasyon sekreterlerinden oluşan heyet, Ataköy'deki Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıda, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay ve Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda, heyete, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verildi. 

Toplantıda bir sunum yapan AFAD Başkanı Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKPM üyelerinin Suriyeli sığınmacılar konusuyla alakalı zaman zaman Türkiye'ye ziyaretler gerçekleştirdiğini aktardı. 

Toplantının Suriyelilerin sorunlarını çözmek için nasıl bir iş birliği yapılabileceğini tartışmak amacıyla düzenlendiğini anlatan Oktay, Türkiye tarafından kabul edilen Suriyeli sığınmacılara çok ciddi yardımlar yapıldığının altını çizdi. 

Oktay, AKPM üyelerine AFAD'ın faaliyetleriyle ilgili çok kapsamlı bilgiler verildiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Türkiye ciddi bir mali yükün altında, yeterli uluslararası yardımı alamıyor. Türkiye'ye katkı sağlamak adına farklı yollar, farklı yöntemler düşünülebilir mi? Şu anda bu arayışın içerisinde kendileri. Dolayısıyla bu toplantı, bu çerçevedeydi ve son derece de faydalı oldu. Biz de bir kez daha yaptıklarımızı anlattık." 

AKPM heyetinin bugün Gaziantep'e giderek önce Nizip'teki, ardından da Kilis'teki kampları ziyaret edeceğini ifade eden Oktay, bu ziyaretin, Avrupa Birliği'nin dikkatinin çekilmesi ve çözüm üretilmesi anlamında umut verici olduğunu kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.