Avrupalı milletvekillerinden Gazze ablukası kalksın imzası

Avrupalı milletvekillerinden Gazze ablukası kalksın imzası

14 ülkeden 120 Avrupalı milletvekili imza attı

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu sona erdirmesi amacıyla başlatılan imza kampanyasına, aralarında İngiltere, Belçika, Fransa ve İrlanda'nın da bulunduğu 14 ülkeden 120 Avrupalı milletvekili ve siyasetçinin imza attığını söyledi.
 
Abduh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imza kampanyasında kullanılan dilekçenin, Avrupa Komisyonu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Avrupa Birliği dışişleri bakanlarına gönderileceğini belirtti.
 
Milletvekilleri ve siyasilerin, İsrail'in uluslararası hukuka ve insan haklarına saygı duymasını, ambargonun kaldırılmasını ve yaklaşık 2 milyon Filistinlinin maruz kaldığı toplu cezalandırma siyasetinden kurtarılmasını istediğini ifade eden Abduh, "İsrail'in Gazze Ambargosunu Kırmak İçin Avrupa Kampanyası'nın, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu sona erdirmesi amacıyla başlattığı imza kampanyasına, aralarında İngiltere, Belçika, Fransa ve İrlanda'nın da bulunduğu 14 ülkeden 120 Avrupalı milletvekili imza attı" dedi.
 
Hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanıp iktidara gelmesinin ardından Gazze'yi "düşman toprakları" olarak ilan eden, bölgeyi havadan, karadan ve denizden abluka altına alan İsrail, Haziran 2007'de Gazze'nin "dünya ile bağlantısını kurduğu" 4 sınır kapısını kapatmıştı. İsrail ambargosunun yanı sıra 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından Mısır yönetiminin de Refah Sınır Kapısı'nı kapatması ve tünelleri yıkması, 1 milyon 800 bin Filistinlinin, ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.