Avrupa'dan şaşırtan çıkış: Sığınmacılar külfet değil bir değer

Avrupa'dan şaşırtan çıkış: Sığınmacılar külfet değil bir değer

Knip, Avrupa'da gerçekleşen terör saldırılarının büyük ölçüde Avrupa vatandaşı olan kişiler tarafından gerçekleştirildiğine işaret etti

Hollanda Raportör Vekili Menno Knip, sığınmacılara olan sorumluluğun yerine getirilmesi çağrısında bulunarak, "Sığınmacılar aslında politikalar uygun bir şekilde yapılandırılırsa, bir külfet değil, bir değer kazandıracak varlık olabilir." dedi.

Hollanda Raportör Vekili Knip, TBMM'nin ev sahipliğinde, Anadolu Ajansı'nın fotoğraf sağlayıcısı olduğu NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen "Ekonomi ve Güvenlik Komitesi" toplantısında "Göçmen Krizinin Ekonomik ve Güvenliğe ilişkin Sonuçları" başlıklı oturumda konuştu.

"AVRUPA'DAKİ SALDIRILARI AVRUPA VATANDAŞLARI YAPIYOR, MÜLTECİLER DEĞİL"

Türkiye'nin vizesiz Avrupa seyahati getirilmezse bu anlaşmayı iptal edeceğini açıkladığını anımsatan Knip, AB'nin de Türkiye'nin terörle mücadele kanunu değiştirmesi karşılığında Türkiye'ye vize serbestisi getireceğini söylediğini hatırlattı.

Knip,sığınmacıların son dönemde gerçekleşen terör saldırılarına bulaştığına dair herhangi bir kanıt olmadığının görüldüğünü ifade etti. Knip, Avrupa'da gerçekleşen terör saldırılarının büyük ölçüde Avrupa vatandaşı olan kişiler tarafından gerçekleştirildiğine işaret ederek, "Yani mülteciler aslında bir güvenlik endişesi kaynağı değiller." dedi.

"DAHA FAZLA SIĞINMACIYI KABUL ETMEYE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Knip, Batılı ülkeler ve uluslararası camianın tüm üyelerinin Lübnan, Ürdün ve Türkiye'ye desteklerini artırmaları gerektiğini söyledi.

Herkesin dayanışma göstermesi ve gelecek aylarda daha fazla sığınmacıyı kabul etmeye hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Knip, bunun herkesin sorumluluğu olduğunu kaydetti.

"KÜLFET DEĞİL DEĞER KAZANDIRACAK VARLIK OLABİLİR"

Knip, mülteci ve göçmenlerin ülkelere girişinin mümkün kılınması, entegre olma, iş bulma ve çalışma fırsatlarının kendilerine tanınması gerektiğini dile getirdi.

Mikro kredilerin yeni gelen sığınmacılara sağlanması ve onlarının girişimcilik ruhunun teşvik edilmesinin bu noktada önemli olduğunu vurgulayan Knip, "Sığınmacılara olan sorumluluğumuzu yerine getirelim. Sığınmacılar aslında politikalar uygun bir şekilde yapılandırılırsa, bir külfet değil, bir değer kazandıracak varlık olabilir." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.