Avrupa'daki yanlış Türkiye algısını değiştirme çağrısı

Avrupa'daki yanlış Türkiye algısını değiştirme çağrısı

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Saygılı, "Avrupalıların zihninde özellikle 15 Temmuz sonrası Türkiye ile ilgili yanlış bir algının oluştuğunu biliyoruz. Bu algıyı değiştirmek ve Türkiye ile ilgili gerçekleri anlatmamız en temel vazifemiz." dedi.

İsviçre'deki görevine resmen başlayan Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı, Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği'nde iki ülke ilişkileri hakkında AA muhabirlerine değerlendirmelerde bulundu.

Saygılı, "Avrupalıların zihninde özellikle 15 Temmuz sonrası Türkiye ile ilgili yanlış bir algının oluştuğunu biliyoruz. Bu algıyı değiştirmek ve Türkiye'yle ilgili gerçekleri anlatmamız en temel vazifemiz. Bu gerçekleri bilmek zorundalar." dedi.

Avrupa ülkelerinin Türkiye'de terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP milletvekillerine yönelik tavrını da eleştiren Saygılı, "Avrupa'da bir milletvekili terör örgütüne destek verse tutuklanmaz mı?" şeklinde konuştu.

"Avrupa'da 15 Temmuz benzeri bir süreç yaşansa onlar olağanüstü hal ilan etmezler miydi? diye soran Saygılı, "Fransa'da Türkiye'deki 15 Temmuz'un belki yüzde 1'i kadar bile bir olay yaşanmadı ama bize benzer bir OHAL süreci yaşıyorlar. Bunları bire bir anlattığımız zaman Avrupalılar anlıyorlar. O yüzden bunları İsviçrelilere anlatacağız." ifadelerini kullandı.

İsviçre ile ikili ilişkiler hakkında da değerlendirmede bulunan Saygılı, "Bizim İsviçre ile ikili ilişkilerimiz gayet iyi. Dışişleri Bakanımız 15 Temmuz sonrası Batı ülkesine yönelik ilk ziyaretini İsviçre'ye yaptı ve bu ziyaret de başarılı geçti. İkili ilişkilerimizi daha fazla geliştirmek ve ikili ziyaretleri artırmak önceliğimiz olacak." şeklinde konuştu.

Daha fazla İsviçreli yatırımcıyı Türkiye'ye çekmeyi ve daha fazla İsviçreli turistin Türkiye'ye gitmesini teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden Saygılı, Türkiye'nin gerçek yüzünü çeşitli faaliyetlerle anlatacaklarını belirtti.

İsviçre'deki Türk toplumunun da öneminin altını çizen Saygılı, "İsviçre'deki Türk toplumunu iki ülke arasındaki dostluk köprüsü olarak görüyoruz." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.