Avrupa'da sınır kontrollerini sıkılaştırmalıyız

Avrupa'da sınır kontrollerini sıkılaştırmalıyız

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, teröristlerin kimliği ve tehlikenin boyutunu tespit etmek için Avrupa'da sınır kontrollerinin sıkılaştırılması gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Froncois Hollande, teröristlerin kimliği ve tehlikenin boyutunu tespit etmek için Avrupa'da sınır kontrollerinin sıkılaştırılması gerektiğini söyledi.

Hollande, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısının üçüncü gününde konuştu.

Hollande, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatı nedeniyle Kral Abdullah'ın ailesine ve Suudi Arabistan halkına başsağlığı diledi.

Fransa'yı vuran terör saldırısının ardından dünyanın her yerinden gelen liderlerin Fransa'ya giderek dayanışma gösterdiklerini hatırlatan Hollande, terör saldırılarının sadece Fransa'yı değil, özgürlük, demokrasi ve toplumda birlikte yaşayabilmeyi de kötü yönde etkilediğine dikkati çekti. 

Hollande, "Bütün samimiyetimle söyleyebilirim ki dünyadaki bütün ülkeler teröre karşı savunmasız ve terör birçoğunu fazlasıyla etkiledi" ifadesini kullandı. 

Ülkelerin, terörün kaynaklarını bulması gerektiğinin altını çizen Hollande, terörün kara para, uyuşturucu, silah, insan kaçakçılığı gibi yasal olmayan yollardan beslendiğini söyledi. 

Terörizmin, interneti de silah olarak kullandığını söyleyen Hollande, "Terörü bizim kendi toplumlarımız yarattı. IŞİD bünyesindeki 40 bin yabancı savaşçının 10 bini, yani dörtte biri Ortadoğu'nun dışından geliyor" dedi.

Teröre karşı küresel mücadelenin gerektiğini söyleyen Hollande, AB'nin güvenlik önlemlerini artırması çağrısında bulundu. 

Hollande, "Teröristlerin kimliğini, tehlikenin boyutunu tespit etmek için Avrupa'da sınır kontrollerini sıkılaştırmalıyız. Geleceğimizi korumak için, yolcu kimliği kaydı yapılmalı" ifadelerini kullandı. 

Hollande, ayrıca küresel ısınma ile mücadele edilmesi çağrısında bulunarak, "İklim değişikliği 21. yüzyılın en büyük sorunu" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.