Avrupa vizeyi verecek

Avrupa vizeyi verecek

" Bunlar vize muafiyeti getirir diyorum. Başbakanken söz verdiler bana. Hazirana attılar. 72 madde sundular. Yoktu bunlar, nereden çıktı. Bir de terör şartı var. Niye çadır kurduruyorsunuz, önce bunun cevabını verin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Ödül Töreni'nde konuştu. Vize konusunda rahat olunması gerektiğini belirten Erdoğan, " Bunlar vize muafiyeti getirir diyorum. Başbakanken söz verdiler bana. Hazirana attılar. 72 madde sundular. Yoktu bunlar, nereden çıktı. Bir de terör şartı var. Niye çadır kurduruyorsunuz, önce bunun cevabını verin" dedi.

Konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Kamu kuruluşları yatırımlarını durdurmayacak. Özel sektör de ara verecek. Yenileri için kollarını sıvayacak. Dünya kazan onlar kepçe dolaşacak.

Başkanımızın da az önce dediği gibi yılda 1 milyon 400 işsizi iş sahibi yapacağız müjdesini yeni bir sıçrama noktası görüyorum. Bunu TOBB yapabilir. Her üye 1 kişi. Olay bu kadar basit.

Bugün de başkan sinyali verdi. Bunun için ekonomi bürokrasisinin iş dünyasına daha fazla kolaylık göstermesi gerekiyor.

Ekonomi bir tarafın kazanacağı bir alan değildir. Yoksa bir süre sonra tüm musluklar kapanır.

Pasaport meselesi yapılır. İnşaallah, mesafe de aldık. Bununla ilgili 22 Mayıs'yan sonra atılacak adımdır.

Vize konusunda rahat olun

Vize konusunda rahat olun. Bunlar vize muafiyeti getirir diyorum. Başbakanken söz verdiler bana. Hazirana attılar. 72 madde sundular. Yoktu bunlar, nereden çıktı. Bir de terör şartı var. Niye çadır kurduruyorsunuz, önce bunun cevabını verin.

Birileri bugün açıklama yapıyor. Daha çok yaparsınız.

Mülteciler için, parayı verecekseniz verin. Bize proje verin diyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz, ne projesi? Biz uyguladık. Biz çadır kurmuşuz, bize hala proje gönderin diyorlar. Bu asaletimizle dalga geçmektir.

G-20'de dedikki, sizden lütuf istemiyoruz. Sizden para beklediğimiz için yapmadık ki... 10 milyar dolarlık faturalı harcamamız var sadece. Rakam ortada, hala oyalıyorlar. Sanki çok para verecekler. Sen bunu benim bütçeme vermeyeceksinki.

Şu an ne yaparlar bilmiyorum. Bilmeleri gereken, bize verdikleri söz bu yılın Ekim ayıdır. İmzalar atıldı. Haziran'a çekmek, tıkamak için yol arama projesi. Bu işler oldu oldu, olmadı, bugüne kadar vizesiz devam ederiz. Çıkış yolları var, dik duracağız.

Terörü ülkelerinde besliyorlar

Bu milleti parçalayamayacaklar. Bizi bölemeyecekler. Bu milletin tek bayrağı var.

Suriye'de olanlar tarihi bir hesaplaşmadır, bunu unutmayın. Kilis'e düşen roketler, oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil, işte bu tarihi hesaplaşmanın bir parçasıdır. Kilisli kardeşlerimizin yaşadığı acıları, sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir, masamızın üzerindedir. Şu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir şekilde sürmektedir.

Türkiye ne zaman ekonomisini büyütecek, güçlendirecek adımlar atmaya kalksa, siyasi tetikleyiciler devreye girmiştir. Bize demokrasi, insan hakları dersi vermeye kalkanlar, terör konusunda gereken desteği hiçbir zaman vermediler. Tam aksine terörü ülkelerinde beslediler. Yanı başımızdaki bir Avrupa ülkesinde terör örgütünün elemanlarına eğitim veriliyor. Siyasi sığınmacı denilerek terör örgütünün liderleri korunuyor. Türkiye'de suç işlemiş kişiler Avrupa ülkelerinde rahatça geziyor.

Kara mizah örneği

Buna rağmen AB'nin ülkemizi hedef alarak terör üzerinde açıklama yapması tam bir kara mizah örneğidir. Biz AB üyesi ülkelerden önce kendi mevzuatlarını düzeltmelerini istiyoruz, önce bunu halletmeleri lazım. Şayet başkentine taziye çadırı kurduracak bir mevzuat istiyorlarsa hiç beklemesinler. Bizim ödediğimiz bedelin 10'da birini dahi yaşamamış ülkelerin aldıkları tedbirleri görüyoruz. Türkiye Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi teröre ve teröristlere kucak açmaz.

Ahmet Davutoğlu kardeşime tekrar hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kongrede seçilecek yeni genel başkanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye'nin asıl meselesi sistem meselesidir. Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ne önem vermeliyiz. Milletimizin arzusu, ülkemizin ihtiyacı karşılanmalıdır.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.