Avrupa Parlamentosu'nda 'Gazze'ye özgürlük' çağrısı

Avrupa Parlamentosu'nda 'Gazze'ye özgürlük' çağrısı

Avrupa Parlamentosu'ndaki Kuzeyli Yeşil Solu İttifakı, İsrail'e Gazze'ye yönelik ablukasını sona erdirmesi çağrısı yaptı.

Avrupa Parlamentosundaki (AP) Kuzeyli Yeşil Solu İttifakı, İsrail'e Gazze'ye yönelik ablukasını sona erdirmesi çağrısı yaptı.

İttifak, parlamenterlere İsrail'in Gazze üzerindeki kara, hava ve denizden ablukasını kaldırması talebini içeren dilekçe dağıttı. Dilekçenin 751 üyesi olan AP'de 100'den fazla imzaya ulaştığı bildirildi.

Grubun sözcüsü ve AP üyesi Martina Anderson, düzenlediği basın toplantısında, son sekiz yılda Gazze'nin 3 kez askeri saldırıya maruz kaldığını hatırlatarak, bu şartlar altında Gazze'yi dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olarak tanımlanmasının anlaşıldığını söyledi.

2007 yılından beri Gazze'ye abluka uygulayan İsrail, 2010'da ablukayı delmeyi hedefleyen ilk özgürlük filosundaki yardım gemilerine saldırmıştı. Filodaki Mavi Marmara gemisinin 10 yolcusu olay sırasında, iki yıl komada kalan bir yolcu da 2014'te hayatını kaybetmişti.

3. Özgürlük Filosu Yunanistan'dan hareket edecek

2. Özgürlük Filosu, 2011'de oluşturulmuş ancak uluslararası toplumun karşı çıkması sonucu yola çıkamamıştı. Ablukayı delmeyi amaçlayan 3. Özgürlük Filosu'nun birkaç gün içinde Yunanistan'dan hareket etmesi bekleniyor.

İsrail ordusunun 2014 yılı Temmuz ve Ağustos ayında Gazze'ye gerçekleştirdiği son saldırılarda da aralarında sivil ve çocukların da olduğu 2 bin 100'den fazla Filistinli yaşamını yitirdi. 11 binden fazla kişinin yaralandığı saldırılarda, 100 binden fazla Filistinli evsiz kaldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.