Avrupa Parlamentosu yeni başkanını seçecek

Avrupa Parlamentosu yeni başkanını seçecek

AP'nin yeni başkanı yarın yapılacak seçimle belli olacak. AP'deki siyasi grupların daha önce bir anlaşmaya varmaması nedeniyle başkanın ancak son turda seçilmesi bekleniyor.

Avrupa Parlamentosunun (AP) yeni başkanı yarın yapılacak seçimle belli olacak. AP'deki siyasi grupların daha önce bir anlaşmaya varmaması nedeniyle başkanın ancak son turda seçilmesi bekleniyor.

Strazburg'da yapılacak seçimde adayların konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçilecek. Seçimlerin ilk üç turunda, salt çoğunluk aranacak. Grupların üyeleri üzerindeki etkisini sınırlandırmak için gizli oylama yapılacak.

İlk üç turda salt çoğunluk sağlanamazsa dördüncü ve son tura geçilecek. Bu kez en çok oyu alan iki aday yarışacak ve seçilebilmek için basit çoğunluk aranacak. 2014 yılındakinin aksine seçim öncesi, grupların adaylar üzerinde görüş birliğine varamaması nedeniyle yeni başkanın seçimin son tura kalması bekleniyor.

Son turun Tajani ile Pittella arasında geçmesi bekleniyor

AP başkanlığı için, sekiz grup da kendi adayıyla seçime katılma kararı aldı. Buna karşın, seçimlerin son turunun, Hristiyan demokratların çatı yapılanması Avrupa Halk Partisinin (EPP) adayı İtalyan Antonio Tajani ile Sosyalistler ve Demokratlar Grubunun (S&D) İtalyan lideri Gianni Pittella arasında geçmesi bekleniyor.

Aşırı soldan aşırı sağa 8 grubun da kendi adayları ile katıldığı seçimde galip, pazarlıklar neticesinde belirlenecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.