Avrupa Müslümanları Buluşması Brüksel'de yapılıyor

Avrupa Müslümanları Buluşması Brüksel'de yapılıyor

Avrasya İslam Şurası sekreteryası tarafından düzenlenen "Avrupa Müslümanları Buluşması", Brüksel’de 13-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılacağı toplantı, "Farklılıkta Birlik-Avrupa'da Geleceği Birlikte Arayış" başlığı altında toplanacak.
 
Avrupa kıtasına yönelik düzenlenecek programda, 'Avrupa'da İslam Varlığı: Kurumsallaşma Bağlamında Müslümanların Mevcut Durumu, İmkanlar, Sorunlar ve Çözüm Önerileri',  'Batı'nın Korku Yönetimi ve İslam: Ötekileştirmenin Zihni Arka Planı ve Avrupa'da Gündelik Hayatın Fobik Yansımaları', 'Unsurlarının Gerçek Değerleri ve Kimliğin İnşasında İslam Din Eğitimi' ve 'Gelecek Tasavvuru Bağlamında Avrasya İslam Şurası ve Avrupa Dini Kurumlar İşbirliği' konuları masaya yatırılacak.
 
Çeşitli İslam ülkelerinden temsilcilerin katılacağı toplantının açılış programına Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcısı, İçişleri ve Eşit Haklar Bakanı Joelle Mılquet, Başbakan Yardımcısı, Sosyal Politikalar ve Sağlık Bakanı Laurette Onkelınx, Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ingrid Lieten de katılacak.
 
Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun "Birlikte Yaşama Kültürü ve Günümüzde Müslümanlık" başlığı altında bir konferans vereceği toplantıya, Bosna Hersek Reisul Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç, Hırvatistan İslam Birliği Başkanı ve Başmüftü Prof. Dr. Aziz Hasanoviç, Rusya Federasyonu Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdinov, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Terneva, Polonya Müslümanları Müftüsü Tomas Miskiyeviç, Kırım Müslümanları Müftüsü Emirali Ablayev, Makedonya İslam Dini Birliği Başkanı Süleyman Efendi Recebi, Slovenya Müslümanları Müftüsü Dr. Nedzad Grabus, KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay,  Hırvatistan İslam Birliği Başkanı ve Başmüftü Prof. Dr. Aziz Hasanoviç, Makedonya İslam Dini Birliği Başkanı Süleyman Efendi Recebi, Karadağ İslam Meşihatı Başkanı Rıfat Fejzıç, çok sayıda akademisyen ve İslam alimi katılacak.
 
İki gün sürecek toplantı, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in moderatörlüğünü yapacağı kapanış oturumuyla sona erecek.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.