Avrupa Birliği yeni hükümetten işbirliği bekliyor

Avrupa Birliği yeni hükümetten işbirliği bekliyor

Avrupa Birliği, yeni kurulacak olan hükümetten vize ve göç anlaşmaları konusunda işbirliği beklediklerini açıkladı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, basın toplantısında yaptığı açıklamada "Davutoğlu hükümetiyle iyi bir işbirliğimiz vardı, mülteci anlaşması bu hükümetin önerdiği bir girişimdi" şeklinde konuştu.

Haber, "Bu anlaşmayı tamamına erdirebilmek için teknik konularda devamlılığın yanı sıra, kriterlerin yerine getirilmesi için de gönüllü olunmasına ihtiyaç duyulmaktadır" açıklamasını yaptı.

ALMANYA: TÜRKİYE ANLAŞMAYA SADIK OLMALI

Almanya, göçmen anlaşmasını imzalayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılma durumuna rağmen Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yaptıkları anlaşmaya sadık kalmasını beklediğini söyledi.

Hükümet sözcüsü yardımcısı Georg Streiter, "Şansölye Merkel, Başbakan Davutoğlu ve diğer Türk yetkililerle çok iyi çalıştı ve bu iyi ve yapıcı işbirliğinin yeni Türk başbakanı ile de devam etmesini umuyoruz" dedi.

Olağan basın toplantısında konuşan Streiter, "Biz taahhütlerimizi yerine getireceğiz ve Türkiye'den de aynısını bekliyoruz. Bu yapılan AB ve Sayın Davutoğlu arasında bir anlaşmadan ziyade AB ve Türkiye arasında yapılan bir anlaşma" olduğuna dikkat çekti.

 

Ensonhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.