Avrasya Tüneli'nin ismi için Sultan Abdülhamid ve Atatürk yarışı

Avrasya Tüneli'nin ismi için Sultan Abdülhamid ve Atatürk yarışı

İddialara göre Avrasya Tüneli için Sultan Abdülhamid ve Atatürk önerileri yarışıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Avrasya tüneli için düzenlediği anket ilginç bir hal aldı. Bakanlığın udhb.gov.tr sitesi üzerinden başlattığı oylamada Sultan Abdülhamid ve Atatürk isim öne çıkıyor. 

Avrasya Tüneli olarak bilinen proje 20 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. 

Bakanlığı anketi 1 Aralık’ta başladı ve 10 Aralık’a kadar sürecek. Ankette isim seçenekleri yer almıyor. Katılımcı tıklanan linkte ekrana gelen kutucuğa herhangi bir isim yazıp gönder tuşuna basıyor.

Ankete kaç kişinin katıldığı, hangi isimlerin önerildiği görülemiyor ancak medyada yer alan iddialara göre Sultan Abdülhamid ve Atatürk önerileri yarışıyor.

Ankete katılmak için TIKLAYINIZ

AVRASYA TÜNELİ PROJESİ

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi ile Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleşecek. İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. 

Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edilecek.

1 SAATLİK YOL 15 DAKİKA OLACAK

İstanbul’da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inerken güvenli ve konforlu yolculuğun ayrıcalığı yaşanacak.
24 ay boyunca ATAŞ tarafından işletilecek olan Avrasya tüneli daha sonra kamuya devredilecek. ATAŞ şirketinin iki eşit ortağı Türkiye'den Yapı Merkezi şirketi Güney Kore’den SK E&C şirketi.

GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Avrasya Tüneli, biri gidiş biri geliş olmak üzere iki katlı olarak inşa edildi. Yalnızca hafif araçların geçişi için tasarlanan tünelden, Otomobil ve minibüsler geçebilirken en fazla 2.80 m yükseklikteki araçlar yararlanabilecek. Ağır taşıtlar, motosiklet ve yayalar geçemeyecek.

Tünelde maksimum hız saatte 70 km olarak belirlenirken, geçiş ücretleri otomobil için 4 dolar+kdv, minibüsler için 6 dolar+kdv karşılığı Türk Lirası olacak. Tünelde her iki yönde de geçişler ücretli olacak, sürücüler tünel geçiş ücretini HGS ve OGS aracılığıyla ödeyebilecek. Ayrıca bir nakit gişesi bulunmayacak, araçtaki yolcular için ayrıca ödeme yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum