AVM'ler pazar günleri kapalı olmalı

AVM'ler pazar günleri kapalı olmalı

AVM'ler pazar günleri kapalı olmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilen "Perakende Sektörünü Düzenleyen Yasa Tasarısı" ile ilgili görüşlerini Başbakanlığa bildirdiklerini vurgulayarak, "AVM'ler Pazar günü kapalı olmalı ve günde 10 saatten fazla açık olmamalıdır" dedi.

TESK olarak ilk önceliklerinin Perakende Ticarete kural konulması olduğunu ifade eden TESK Genel Başkanı Palandöken, "Bu kuralların getirilmesini 1996 yılından beri ısrarla talep ediyoruz. Yasa çıkıp kurallar konulduktan sonra aksayan yönler zaman içerisinde giderilir" açıklamasında bulundu.  

-"7/24 SAAT ÇALIŞAN NÖBETÇİ AVM UYGULAMASI KALDIRILMALI"-

Hazırlanan "Perakende Sektörünü Düzenleyen Yasa Tasarısı" nı genelde olumlu bulduklarını ve tasarının kanunlaşması ile haksız rekabetin ortadan kalkacağını, tüketicilerin ve hatta çalışanların bir bütün olarak hak ve menfaatlerinin korunacağını belirten Palandöken, tasarıda mutlaka bulunması gereken hususları şöyle sıraladı:

"Her geçen gün büyük Alış Veriş Merkezleri, zincir mağazalar ile Hiper-gros marketler karşısında yok olmaya başlayan küçük esnaf ve sanatkârın ayakta kalması için yeni düzenlemede açılış ve kapanış saatlerinin mutlaka kurala bağlanması gerekir. En önemlisi çalışma saatleri bir günde 10 saati aşmamalıdır. Bununla birlikte Pazar günü mutlaka tatil günü yapılmalıdır. Yeni AVM'ler yapılırken esnaf odası temsilcilerinin görüşlerine mutlaka uyulmalıdır. Nöbetçi eczane biliriz ama 7/24 saat çalışan nöbetçi AVM uygulaması kaldırılmalıdır."

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.