Avcılara göz açtırmıyorlar

Avcılara göz açtırmıyorlar

Mardin Kızıltepe'de ovada ve göletlerde kaçak bıldırcın ve ördek avladıkları gerekçesiyle 3 avcı 5 bin 647 lira para cezasına çarptırıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ovada ve göletlerde kaçak bıldırcın ve ördek avladıkları gerekçesiyle 3 avcıya 5 bin 647 lira para cezası verildi.

Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Av Koruma Ekibi ve jandarma, Kızıltepe'ye bağlı Çıplak köyü Aralık mezrası sınırlarında kaçak avcılık yapan kişilere yönelik denetimlerde bulundu.

Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürü Mustafa Altuntaş, AA muhabirine, olay yerinde 3 kişilik bir grubun, av tüfekleri ile ava kapalı alanda 3 ördek 3 bıldırcın avı yaptığını tespit ettiklerini söyledi.

Kaçak avcılara 5 bin 647 lira idari yaptırım ve tazminat uygulandığını aktaran Altuntaş, "Kişiler hakkında 'Kara avcılığına muhalefet' suçundan idari para cezası ve tazminat cezası uygulandı. Takozsuz yarı otomatik av tüfeği mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konulmuştur. Kişilere 3 bin 397 lira idari yaptırım cezası ve 2 bin 250 lira tazminat uygulanmıştır" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.