AÜ, Engellere Kapaktan Yollar Yapmaya Devam Ediyor

AÜ, Engellere Kapaktan Yollar Yapmaya Devam Ediyor

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) ile Ekoloji Topluluğu tarafından Eylül 2010 tarihinde başlatılan Engellere Kapaktan Yollar Yapalım Kampanyası engellilere umut olmaya devam ediyor.

DÖRT YILDA 13 BİN 280 KİLO MAVİ KAPAK TOPLANDI
Kampanya hakkında bilgi aktaran Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) Müdürü Prof.Dr. Bülent Topkaya, 2010 yılında başlatılan kampanya kapsamında 13 bin 280 kilo mavi kapak toplandığını ve bu kapakların değerlendirilmesiyle ihtiyaç sahiplerine bugüne kadar 70 normal tekerlekli, 8 adet özellikli sandalye teslim edildiğini söyledi.
 
GÖRME ENGELLİLERE YARDIM ELİ
Sandalye dışında görme engelliler için temin edilen 20 bastonun ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini belirten Topkaya, 4 yıldır kampanyaya Antalya’nın farklı bölgelerindeki eğitim kurumları ve turizm tesisleri başta olmak üzere kapak gönderiminin devam ettiğini söyledi. Topkaya, kapak kampanyası ile hem insanlar üzerinde çevre duyarlılığı sağladıklarını hem de engellilere destek olduklarını belirterek "Tekerlekli sandalye ile başlayan yardım sürecini daha da genişleterek, diğer engellilere de umut olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Tüm duyarlı insanları kampanyaya destek olmaya çağıran Topkaya, kampanyaya kapak ile destek olunabileceği gibi hayırseverlerin yapacağı bağışların da engellilere destek olmak açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.