ATO, Irak'a 3 tır gıda maddesi gönderecek

ATO, Irak'a 3 tır gıda maddesi gönderecek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Kuzey Irak'a gıda maddesi yüklü 3 tır göndereceklerini bildirdi.

Bezci, yazılı açıklamasında, Kuzey Irak'ta yaşanan çatışmalar ve istikrarsızlık nedeniyle Türkmenlerin de içinde bulunduğu bölge halkının yerlerini değiştirmek zorunda kaldıklarını belirterek, dün gerçekleştirilen ATO meclis toplantısında, Kuzey Irak'a gıda yardımı gönderme kararı aldıklarını ifade etti.
 
Söz konusu karara ilişkin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile de görüştüklerini belirten Bezci, şunları kaydetti:
 
"Kuzey Irak'ta yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Orada bulunan soydaşlarımızın durumu hepimizi üzüyor. Ramazan ayı, birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayıdır. ATO Meclisi olarak zor günler geçiren Türkmen kardeşlerimize bir nebze olsun destek vermek istedik."
Bezci, her biri bin gıda kolisi taşıyacak 3 yardım tırının Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aracılığıyla Kuzey Irak'a ulaştırılacağını bildirdi.
 
ATO meclisinin aldığı kararının örnek olmasını dileyen Bezci, "Kardeş olmanın sıcaklığını hissettiğimiz şu günlerde, dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan acıların, gözyaşlarının ve zulümlerin son bulmasını diliyoruz. Türk ve İslam dünyasının ramazanını kutluyor, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.