Atme kampında bir yudum su bile çok değerli

Atme kampında bir yudum su bile çok değerli

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İdlib'in Atme kasabasında kurdukları çadırlara yerleşen 60 bin Suriyeli, yaşam mücadelesi veriyor.

Hatay sınırı yakınındaki kampta kalan Suriyeliler, hava sıcaklıklarının artmasıyla içecek su dahi bulmakta zorlanıyor. Suriyeliler, su aramak için için kilometrelerce yürüyor. 

Havaların ısınmasıyla haşerelerin de çoğaldığı bölgede, insanlar temizlik ve ilaç bulma konusunda da sıkıntı çekiyor. 

"Türkiye'nin yardımlarıyla ayaktayız"

Suriye'nin İdlib kentinden sekiz kişilik ailesiyle gelen Hasan Hacı Yusuf (48), üç yıldır kaldıkları çadırda yaşamın oldukça zor olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Türkiye'nin yardımlarıyla ayakta kalıyoruz. Türkiye'ye teşekkür ederiz. Burada elektrik, gıda, su ve temizlik ihtiyaçlarımız bulunuyor. Çocuklarımız hasta oluyor. Su gibi hayati önem arz eden şeyi bile bulamıyoruz. Yaz geldi kaynaklar da kurumaya başladı. Daha zor günler bizi bekliyor. Yardımların artmasını istiyoruz."

Suriye'nin Hama kentinden 11 kişilik ailesiyle Atme kampına gelen İbrahim Zerzuri de ülkedeki çatışmalarda kardeşini kaybettiğini belirtti. 

Canlarını kurtarmak için sınıra yerleştiklerini anlatan Zerzuri, "Suriye'de hayat çok zor. Canımızı kurtaralım derken, şimdi de su, gıda, sağlık gibi dertlerin içine düştük. Havalar ısındı. Çadırların içerisinde kalamıyoruz" dedi.

Zerzuri, Suriye'de herkesin yardıma muhtaç olduğunu, bu dramın artık dünyanın  görmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.