Atina'ya cami istemeyen aday kaybetti

Atina'ya cami istemeyen aday kaybetti

Yunanistan'da dün yapılan belediye ve eyalet seçimlerinde halk, hem istikrardan yana tavır koydu hem de kriz politikası uygulayan hükümete mesaj gönderdi.

Oyların yüzde 97'sinin sayıldığı ilk tur yerel seçimlerde Atina belediyesi sınırları içerisinde cami istemeyen iktidarın büyük ortağı destekli aday Aris Spiliotopoulos elendi. Hakkında ‘organize suç örgütü' davası süren ırkçı parti Altın Şafak ise oylarını arttırarak herkese şok yaşattı.

Yunanistan'da dün yapılan yerel seçimlere katılım, 2010 yılındakine benzer şekilde yüzde 60,5 düzeyinde gerçekleşti. Yaklaşık 10 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, daha önce dile getirilen 2010 yılına göre katılımın düşeceği tahmini doğrulanmadı. Beyaz ve geçersiz oy sayısı eyalet başkanlığı sandıklarında yüzde 7,1, belediye başkanlığı sandıklarında ise 3,8 ile azalma kaydetti. Dünkü seçimlerde yüzde 50+1 oy alamayan adaylardan en çok oyu alan ilk iki aday, 25 Mayıs'ta yeniden yarışacak. İkinci turda yeniden vatandaştan oy isteyecek olan ilk iki adayın zaferini ise oyun dışı kalan adayların tavrı ile seçmenlerine verecekleri mesajlar belirleyecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.