Atina'nın ilk Camisi için bir adım daha atıldı

Atina'nın ilk Camisi için bir adım daha atıldı

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da yapılması planlanan ve kentin ilk Camisi olacak Atina Camii için yeni gelişmeler var

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Yunanistan'da tartışmaları uzun süredir devam eden ve Müslümanların yapılması için sayısız girişimde bulunduğu Atina Cami için olumlu gelişmeler yaşanıyor. Yunanistan'ın Başkenti Atina'ya yapılması planlanan Cami için Yunanistan'ın Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı'ndan 7 üyeli bir idare konseyi caminin yapımı için atandı.

Konsey iki bakanlık yetkilisi, iki belediye meclisi temsilcisi, başkentin Müslüman toplumlarından iki temsilci ve bir hukuk uzmanından oluşacak. Müslümanların uzun zamandır yapımı için uğraştığı bu caminin yapımından sorumlu olacak bu ekibin kurulması Yunanistan Müslümanlarını sevindirdi.

Atina Belediye Başkan Yardımcısı Nelly Papachela, kurulacak bu konseyin Atina Camisi'nin bölge Müslümanlarına iyi hizmet verecek şekilde tasarlanmasına ve yapılmasına uğraşacağının da müjdesini vermiş durumda. Papachela yaptığı açıklamada; "Nihayet ülkemizde ve şehrimizde yaşayan Müslümanlar için güzel bir projeyi hayata geçirebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

ekathimerini.com'un haberine göre bölgedeki fanatik Ortodoksların ve ırkçı grupların engellemelerine rağmen böyle bir eserin Yunanistan'ın Başkenti'ne kazandırılması Müslümanlar açısından büyük öneme sahip.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.