Atina'da "İslamofobi" Toplantısı

Atina'da "İslamofobi" Toplantısı

OSCE ve UNESCO’nun Müslümanlara karşı ayırımla mücadele kitabı Atina’da tanıtıldı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (OSCE) ve UNESCO tarafından hazırlanan ve Müslümanlara karşı ayırım ve hoşgörüsüzlükle mücadele için, okullarda uygulanması önerilen metot ve yöntemleri içeren kitap Yunanistan’ın başkenti Atina’da tanıtıldı. 

Atina Kapodistrias Üniversitesi tarafından kısa bir süre önce Yunanca olarak yayımlanan kitabın Atina’daki tanıtım toplantısına, OSCE Müslümanlara karşı ayrım ve hoşgörüsüzlükle mücadele bölümü temsilcisi Marouane Mohammed, Yunanistan İnsan Hakları Ulusal Komitesi Başkan Yardımcısı Elli Varhalama, Yunanistan Müslümanları Birliği Başkanı Naim Elghadour konuşmacı olarak katıldı. 

Yunanistan Adalet Bakanlığı Şeffaflık ve İnsan Hakları Genel sekreteri Kostis Papaioannu’nun yanı sıra Yunanlı akademisyenlerin de izlediği tanıtım toplantısına, İslamofobiyi destekleyen faktörler ve bunlara karşı eğitim yoluyla mücadele yolları anlatıldı. 

OSCE temsilcisi Mohammed yaptığı konuşmada, Müslümanlara karşı olan hoşgörüsüzlüğün tüm Avrupa’da bir endişe kaynağı haline geldiğini belirterek, bu durumun kültürel ve siyasi ortamlara göre çok daha farklı boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekti. 

OSCE ve UNESCO gibi uluslararası kurum ve kuruluşların Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlükle mücadele kapsamında metot ve yöntemleri içeren bir kitap hazırlamış olmasının, İslamofobi’nin uluslararası alanda tanındığı anlamına geldiğini ifade eden Mohammed, "Kişiler ve toplumların sadece Müslüman oldukları için etkilenebilecekleri ve hedef haline gelebilecekleri bir gerçek olarak kabul edilmektedir. Şimdi, bu gerçeği değiştirmek için her kesin kendi çapında bir şeyler yapmasının zamanıdır" dedi. 

Mohammed, Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlükle mücadelenin küçük yaşlardan itibaren başlamasının önemine vurgu yaparak, karşılık anlayış ve hoşgörünün, ideolojilerin ve algılamaların geliştiği küçük yaşlarda geliştirilebileceğini söyledi. İlk kez, Avrupa Konseyi’nin desteğiyle 20011’de UNESCO ve OSCE tarafından hazırlanan kitap, İslamofobi’ye karşı okullarda uygulanabilecek zengin strateji ve metotları içeriyor. 

on5yirmi5

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.