Atina Camii'nde yeni oyunlar oynanıyor

Atina Camii'nde yeni oyunlar oynanıyor

Atina'da camiye evet diyen bakan şimdi de caminin Atina Belediyesi sınırları içerisinde yapılmasının referanduma götürülmesini teklif ediyor

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yılan hikayesine dönen cami inşaatı için yapılan dört başarısız ihaleden sonra teklif sunan tek konsorsiyum olan Aktor - Terna - JP & Avaks ile ülkenin Altyapı Bakanlığı'nın henüz sözleşme imzalanmaması kafalarda soru işareti bırakıyor.

İmzaların atılmamasına gerekçe olarak Pire metropolitinin projenin iptali için yaptığı başvurununun sonuçlanmaması gösteriliyor. Kamu Projeleri Genel Sekreterliği'nin Danıştay'ın kararuını beklediği, firma ile sözleşme imzalanması durumunda ise ihtiyati tedbir alınması için başvurulacağına kesin gözüyle bakıldığından projenin gecikeceği ifade ediliyor.

Bu arada Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesi cami ile ilgili değişik oyunlar oynanıyor. Atina Belediye Başkan adayı ve eski Eğitim ve Dinişleri Bakanı Aris Spiliotopulos caminin belediye sınırları içersinde yapılıp yapılmayacağını referanduma götürme teklifinde bulundu. Spiliotopulos, vekil olduğu sırada camiye evet demişti.

Atina'nın mevcut belediye başkanı Yorgos Kaminis ise Spiliotopulos'un vekilken cami için evet dediğini fakat bakanlığı döneminde bir adım atmadığını belirterek siyasilerin kendilerini inkar etmesinin güvenilirliği zedelediğini söyledi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.