Atılan bir sigara izmariti büyük yangınlara sebep olabilir

Atılan bir sigara izmariti büyük yangınlara sebep olabilir

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, ufak bir ihmalden bile yangınların yaşandığını belirterek, söndürülmeden atılan bir sigara izmaritinin büyük yangınlara sebep olabileceğini vurguladı.

İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak yaptığı açıklamada, özellikle bu aylarda otların kuru olması ve hububat hasat döneminin başlamasıyla vatandaşların yangınlar konusunda daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti. Anız yangınlarına söndürülmeyen piknik ateşlerinin de neden olabileceğini söyleyen Albayrak, şu uyarılarda bulundu: “Vatandaşımızın yangın önleme noktasında bilinçli olması gerekiyor. Sürekli tekrar ettiğimiz gibi ve her yıl yaptığımız bilgilendirmeler gibi pikniğe giden vatandaşlarımızın piknik sonrasında piknik ateşini tam bir şekilde söndürmeden piknik yerinden ayrılmamaları gerekmektedir. Yozgat’ımız tarım bölgesi olduğu için araçları ile seyahat halinde iken vatandaşımızın araçtan attığı bir sigara izmariti büyük yangınlara sebep olabilir. Bunun için sigara izmaritlerinin rastgele atılmaması ve özellikle yoldan geçen araçlardan sigaralar dışarıya atılmaması gerekir. 

Vatandaşlarımızın bu tür konularda sorumlu davranıp her hangi bir olayın yaşanmaması için de önlemler alması gerekmektedir. Ayrıca kenar mahallelerimizdeki ailelerimizden özellikle bu dönemlerde çocuklarına biraz daha dikkat etmesini istiyoruz. Çünkü daha önceki yıllarda meydana gelen yangınlarda çocukların neden olduğunu tespit ettik. Bu yüzden daha duyarlı olmalıyız.”

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.