Atık su borusu, saksı ve tepsiden yüzen deniz aracı yaptı

Atık su borusu, saksı ve tepsiden yüzen deniz aracı yaptı

Ünye’de esnaflık yapan ve hobi olarak balıkçılıkla uğraşan Cemal İhtiyaroğlu, atıklardan yüzen deniz aracı yaptı.

'Bir İlk' ismini verdiği aracın 150 liraya mal olduğunu anlatan İhtiyaroğlu, 400 kilo taşıma kapasitesi olan bu araçtan sonra buna benzer iki proje daha hazırladığını söyledi.

Çalışmasına önce maketini yaparak başlayan daha sonra gerçeğini yapan İhtiyaroğlu, "Kafamda böyle bir şey canlandırdım ve gerçekleştirdim. Nasıl ki şişirilmiş bir bot denizde yüzebiliyorsa, sabit bir boru da yüzebilir diye düşündüm. Bunun projelerini çizdim bunları bir kâğıda döktüm ardından bir maket hazırlayıp denemesini gerçekleştirdim." dedi.

'Bir İlk' ismini verdiği çalışmasının ayrıntılarını anlatan Cemal İhtiyaroğlu, "Bu tarz çalışmalara hevesli olduğum için kışın düşünürken böyle bir şey aklıma geldi. Hazırlıkları yaptım bilgisayar ortamında önce modeli oluşturdum, sonra kâğıda geçirdim, maketi hazırlayıp denedikten sonra bu çalışma ortaya çıktı. Burada şöyle bir şey söz konusu bu çalışmayı yaparken çok az maliyet ve emek harcadım. Ki kullandığım malzemeler atık su borusu 2 adet, büyük saksı 2 adet alüminyum tepsi 2 adet bir adet tezgâh, korkuluk ve ip." dedi.

Yaklaşık 150 lira maliyetle yaptığı çalışmasını 20 günde tamamladığını belirten İhtiyaroğlu şunları da ekledi: "Bu çalışma aşama aşama gerçekleşti birkaç deneme yanılma oldu tam olarak çalışma 20 gün sürdü, 20 gün sonunda son halini almış oldu diyebilirim. Buna benzer 2 çalışma daha gerçekleştireceğim. Şimdilik bunun projesini hazırlama aşamasındayım."

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.