Atık şişeler sokak hayvanlarına yem olarak dönüyor

Atık şişeler sokak hayvanlarına yem olarak dönüyor

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Pugedon adı verilen kutulara atılan pet ve plastik şişeler, sokak hayvanlarına yem ve su olarak geri dönüyor.

Güneş enerjisi ile çalışan ve ilk etapta 6 tane yaptırılan kutular, Mersin sahilinde çeşitli yerlere yerleştirildi. Vatandaşlar, kutulara pet veya cam şişe attığı zaman bir miktar mama ve su kaba dökülüyor. Sokak köpekleri ise bu yiyecekler ile karınlarını doyuruyor, su ihtiyacını gidermiş oluyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk Parkı içerisinde kurulan akıllı geri dönüşüm kutularının açılışını yaptı. Mersin’i insanlar gibi, hayvanların da yaşayabileceği bir kent haline getireceklerini belirten Kocamaz, Mersin’de ilk kez hayata geçirilen bu proje sayesinde, sokak hayvanlarının artık aç ve susuz kalmayacağını söyledi. 
 
Bu konuda Mersin halkının da duyarlı olması gerektiğini dile getiren Kocamaz, "Atatürk Parkı'na konulan bu kutu sayesinde vatandaşların geri dönüşüme gönderdikleri yiyecekler, hayvanlar için mama olarak geri dönecektir. Ayrıca halkımız pet şişelerdeki suları buraya attıkları zaman, o pet şişe hem geri dönüşüme kazandırılmış olacak, hem de hayvanlar su ihtiyacını karşılayacak." dedi. Mersin’de 6 adet Pugedon’un kurulacağının bilgisini veren Başkan Kocamaz, ilerleyen süreçte bu projeyi ilçelerde de hayata geçireceğini belirtti.
 
Öte yandan Kocamaz, Orman Bölge Müdürlüğü’nden hayvan barınağı için 200 dönümlük alan tahsis ettiklerini ifade ederek, hayvanların toplamda 370 dönümlük alanda kısırlaştırılması ve aşılanması gerçekleştirildikten sonra, barındığı yerlere bırakılacağını söyledi. Başkan Kocamaz konuşmasında ayrıca tüm ilçelerin hayvan barınaklarının bakımını da üstleneceklerini sözlerine ekledi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.