Atık Pil Toplama Kampanyasına Dair Açıklama

Atık Pil Toplama Kampanyasına Dair Açıklama

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce sürdürülen kampanyada, sağlık kurumlarında, 1 yılda 2 bin 390 adet pil toplandığı bildirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, atık pillerin doğaya ve insan sağlığına verebileceği zararların azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl mart ayında "Bartın'ın Pili Bitmesin" sloganıyla pil toplama kampanyası başlatıldığı anımsatıldı.

Kampanya kapsamında tüm sağlık kurumlarına atık pil toplama kutuları yerleştirildiği, personel, hasta ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalışmalar sonucunda sağlık kurumlarında yaklaşık 1 yılda 2 bin 390 adet atık pil toplanmıştır. 51 kilogram ağırlığındaki piller Taşınabilir Pil Üreticileri Derneğine teslim edilmiştir. Bilindiği gibi piller civa, kadmiyum, kurşun, çinko, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilir. Bu maddelerin doğaya uygunsuz bir şekilde bırakılması sonucunda, toprağa ve suya karışarak ekosistemin tamamen olumsuz etkilenmesine neden olur. Zaman içerisinde toprağa ve suya karışan bu maddeler farklı yollarla insan vücuduna alınır. Bu maddeler ile karşı karşıya gelmemiz sonucunda, başta nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanserler, böbrek ve karaciğer hastalıklar görülür ve bu etkiler öldürücü boyuta ulaşabilir. Bu etkenler düşünüldüğünde kurumumuzca yapılan çalışmanın ne denli önemli olduğu görülmektedir." -

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.