Ateşkesin uzatılıp uzatılmayacağı net değil

Ateşkesin uzatılıp uzatılmayacağı net değil

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, yarın sona erecek İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki 72 saatlik ikinci geçici ateşkesin süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunun net olmadığını söyledi.

İsrail radyosunun haberine göre Yalon, Aşdod'daki İsrail donanmasını teftişi sırasında yaptığı açıklamada, "Çarşambayı perşembeye bağlayan gece yarısı ateşkes anlaşmasının geçerliliğini sona erecek. Kalıcı anlaşmanın bu tarihe kadar sağlanıp sağlanmayacağı ve ateşkesin uzatılıp uzatılmayacağı konuları henüz net değil" dedi.
 
 İsrail ordusuna da "hazır olamaları" çağrısında bulunan Yalon, "Hamas, İsrail'in 2008 ve 2012'deki operasyonlarında, 2006'da Hizbullah'ın maruz kaldığından daha ağır bir darbe aldı" diye konuştu.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır'ın çağrı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos saat 00.01 itibarıyla 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda  bin 944 Filistinli hayatını kaybetti, 9 bin 886 kişi yaralandı.
 
Geçen hafta başından itibaren, Mısır'ın arabuluculuğuyla Kahire'de Filistin ve İsrail heyetleri arasında kalıcı ateşkes sağlanması için dolaylı görüşmeler yürütülüyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.