Ateşkes görüşmeleri sonuç verebilir

Ateşkes görüşmeleri sonuç verebilir

İsrail Enformasyon Bakanı Ardenne, "Mısır'da Filistinli gruplarla İsrail arasında yürütülen ateşkes görüşmeleri sonuç verebilir" dedi.

İsrail Enformasyon Bakanı Gilad Ardenne, Ardenne, İsrail devlet radyosuna yaptığı açıklamada, ateşkes görüşmelerinin sonuç verebileceğini belirterek, "İsrail, Gazze'nin imarına karşı değildir. Ancak Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin askeri olarak büyümesine de izin verilmemeli" dedi.
 
Gazze'yi silahsızlandırma düşüncesine ABD, Mısır ve diğer ülkelerin destek verdiğini kaydeden Ardenne, "Hamas, geçici ateşkesin sona ermesiyle ateş açarsa İsrail ordusu saldırılarda çıtayı yükseltir" diye konuştu.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'nun, İsrail'in Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait okulu bombalamasını kınamasını eleştiren Ardenne, Ban'ın "Gazze'deki durumun iç yüzünü bilmediği" için üzgün olduğunu ifade etti.
 
İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Gazze'deki Filistinli gruplar ve İsrail arasında önceki gün saat 08.00'de başlayan 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı. 
 
Saldırılarda, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu bin 886 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 806 kişi yaralandı.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.