Ateşkes Gazze'ye canlılık getirdi

Ateşkes Gazze'ye canlılık getirdi

BM'nin Gazze'ye insani yardımların ulaşımının sağlanması talebi üzerine başlayan 5 saatlik ateşkes, Gazze sokaklarında hareketliliğe neden oldu.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Gazze'ye insani yardımların ulaşımının sağlanması talebi üzerine başlayan 5 saatlik ateşkes, Gazze sokaklarında hareketliliğe neden oldu. 
 
Günlerdir İsrail saldırılarına hedef olan Gazze'de halk, ateşkesin başladığı saat 10.00'dan itibaren ihtiyaçlarını karşılamak için çarşılara akın etti.
 
İsrail saldırıları nedeniyle günlerdir kapalı olan dükkanlar kepenklerini açtı, sokaklarda araçların korna sesleri yükseldi.
 
Filistinli yetkili makamlar da saldırılar sebebiyle meydana gelen zararı onarmak için gerekli çalışmalara başladı.
 
Dükkanını açan 36 yaşındaki Ahmed Ferac, "Saldırılar sebebiyle ekmek teknemize kilit vurmak zorunda kaldık. Bu durum bizi kötü etkiledi. Ateşkesin uzun süreli ateşkeslere dönüşmesini arzu ediyoruz" dedi.
 
Ateşkes başlayana kadar gözünü saatinden ayırmadığını belirten Gazzeli Mervan İsmail, İsrail saldırıları nedeniyle evinden çıkamadığını, bu nedenle birçok ihtiyacın ortaya çıktığını olduğunu söyledi.
 
İsrail saldırılarında zarar gören telefon hattının onarımı için dışarı çıkan 45 yaşındaki Ahmed Saad da "Bu saatlerde biraz da olsa nefes alacağız. Telefon hatlarında olduğu gibi saldırılarda meydan gelen zararları hızlı bir şekilde telafi etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
 
7 çocuklu 45 yaşındaki Merve Amran ise Gazze'ye ateşkes saatlerinde az da olsa canlılık geldiğini ifade etti.
 
Amran, İsrail saldırıları sebebiyle su borularının patladığını ve ateşkes saatlerinin onarım için bir fırsat olduğunu kaydetti.
 
Öte yandan, Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı, Gazzelilere ateşkes saatlerinde mümkün olduğu kadar tedbirli ve dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
 
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin halkın ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olacağı ifade edildi.
 
BM Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için kısa süreli ateşkes önerisinin İsrail ve Hamas tarafından kabul edilmesinin ardından bugün 10.00-15.00 saatlerinde uygulanacak ateşkes fiilen uygulamaya konuldu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.