Atatürk’ün makamında Said Nursi’yi mi görelim?

Atatürk’ün makamında Said Nursi’yi mi görelim?

Cumhurbaşkanını halk seçsin teklifine İnönü'nün cevabı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Bol, Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesinin 60'lı yıllarda da gündeme geldiğini ancak İsmet İnönü'nün "Said Nursi gerekçesi" ile karşı çıktığını söyledi. 
 
Millete sittin senedir demokrasicilik oyunu oynatıldığını ifade eden Bol, "Ve, bu sahtekârların sultasında bedel üstüne bedel ödetiliyor. AK Parti’nin yaptığı en büyük inkılap, cumhurbaşkanını doğrudan milletin kendisinin seçmesidir. Cumhurun, cumhurbaşkanını seçmesinden daha tabii ne olabilir değil mi? Kazın ayağı öyle değil işte!" dedi.
 
Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesinin 60'lı yıllarda da gündeme geldiğini ancak İsmet İnönü'nün buna karşı çıktığını hatırlatan Bol, yazısını şöyle sürdürdü:
 
"Bu durum; 60’lı yılların başında Meclis’te dillendirildiğinde; dillendiren Meclis’ten silahla kovulmuş ve Meclis kürsüsüne çıkan İnönü; ‘cumhurbaşkanını millete seçtirelim de; Atatürk’ün makamında Said Nursi’yi mi görelim?!’ demişti. 
Bu yüzden olsa gerektir ki, milletten tiksinen bu zihniyet; Atatürk’ün makamına (cumhurbaşkanlığı) hep askerleri seçtirmişti!"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum