Atalay Filiz İçin Facebook ve Twitter'da Hesaplar Açıldı

Atalay Filiz İçin Facebook ve Twitter'da Hesaplar Açıldı

İşlediği cinayetlerin ardından kaçtığı İzmir’de 17 günlük bir firari hayatın ardından yakalanan Atalay Filiz için sosyal medyada açılan hesaplar ve yapılan paylaşımlar pes dedirtti. Uzmanlara göre “seri katil” söylemi Atlay Filiz’i öne çıkardı.

Ankara’da 2013 yılında 2 kişiyi öldüren, geçtiğimiz Mayıs ayında da İstanbul Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı öldürdükten sonra İzmir’e kaçan ve 17 gün sonra yakalanan Atalay Filiz hakkında sosyal medyada açılan hesaplar ciddi bir soruna işaret ediyor.

 

“Seri katil” olarak medyada yer alması ve 17 gün izini kaybettirmesi Atalay Filiz’in sürekli gündemde olmasına neden oldu.

Bunlara bağlı olarak Atalay Filiz için Facebook ve Twitter'da açılan çok sayıda hayran sayfası ve sahte hesap dikkat çekti. Bu hesaplarda 3 kişinin katili olan Filiz’in fotoğrafları paylaşılırken, sayfaların kategori kısmında ise film karakteri, sporcu, tanınmış kişi, senarist, aşçı gibi tanınlar kullanıldığı görüldü.

Söz konusu hesaplarda “Hepinizi tek tek öldüreceğim, beni bulamayacaksınız”, “Dolmuşa bindim, dolmuştan indim”, “Bir Atalay Filiz kolay yetişmiyor. Artık valizsiz geziyorum, o son minibüse binmeyecektik”, “Bir hayranım selfie çekmek istedi, kıramadım”, “Duruşma salonuna dört bavulla giremezmişim, bu mu adaletiniz” gibi paylaşımlar yapılması dikkat çekti.

Olayı değerlendiren uzmanlar, Atalay Filiz'in medyatik olmasının işlediği cinayetlerin önüne geçmeye başladığını, sosyal medyadaki bazı kişilerin yaptığının bu popülerlikten yararlanmaya çalışmak olduğunu belirtiyor.

“KİŞİLİK BOZUKLUĞU..”

Yapılan bu davranışları değerlendirenProf. Dr. Arif Verimli de, “Hesap açıp bu tip paylaşımda bulunmak ciddi bir davranış ve kişilik bozukluğudur. Cem Garipoğlu'na aşık olan kızlar da görmüştük. Kişinin gizemi, ciddi bir hayran kitlesini de yaratır” ifadelerini kullandı.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.