Ataköy'e Yarımada Geliyor!

Ataköy'e Yarımada Geliyor!

Ataköy sahilindeki yapılaşmalar neredeyse bitti. Sıra denize geldi. Hafriyat kamyonları ile doldurulan alana kongre merkezleri ile restoran ve gazinolar inşa edilecek.

Ataköy sahil şeridindeki tüm parseller inşaat ile doldurulunca sıra denize geldi. Gemilerle taşınan hafriyat kamyonları ile deniz 140 bin metrekare (140 dönüm) doldurularak yeni inşaat alanı ortaya çıkarılıyor. Bu yeni alana konferans, kongre merkezleri ile restoran ve gazinolar inşa edilecek.

10 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kısacası deniz 10 futbol sahası büyüklüğünde yeni bir kara oluşturacak. Yeni doldurulan alanla birlikte denizin 600 metre daha uzaklaşacağı görülüyor.

DOLGU ALANA 5 KATLI BİNA

Ataköy Turizm Kompleksi olarak bilinen alan içinde Galleria Alışveriş Merkezi, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Ataköy Marina Hotel, Ataköy Marina ve Ataköy Marina Park yer alıyor. Bunun ön tarafına da deniz doldurularak büyük bir kurvaziyer gemilerin de yanaşabileceği Mega Yat limanı yapılacak. 1/1000 Ölçekli uygulama planları yapıldı, hali hazırda deniz dolgusu sürüyor. Trafiğin yoğun olduğu bu bölgede hafriyat kamyonları gemilerle taşınıyor. 140 bin metrekarelik yeni doldurulacak alanda 3 katlı ticaret ve eğlence merkezi, 2 katlı lokanta ve gazino, 2 katlı kongre merkezi, 5 katlı yönetim ofisi, 5 katlı tekne satış ofisi, 724 ve 320 araçlık açık otopark ve ayrıca 5 ayrı yerde 32 araçlık açık otopark, tekne onarım ofisleri, yüzme havuzları yer alacak.

sondakika.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.