Asus'tan oyunseverlere özel anakart

Asus'tan oyunseverlere özel anakart

SLI veya CrossFireX seçiminizi rahatlıkla yapabileceğiniz ve hız aşırtma yeteneklerini kullanabileceğiniz Crosshair V Formula-Z, oyunseverler tarafından yakından kulanıldı bende bu kartı kullanıyorum mütiş hiç OVERCLOCK GEREGİ DUYMADIM

Asus, ROG serisine özel anakartıyla masaüstü bilgisayar sahibi oyunseverlere iyi bir seçenek sunuyor

Asus, Republic of Gamers serisi için geliştirdiği ürünlerle oyunseverleri farklı kategorilerde mutlu etmeyi başarıyor. Yine Asus'un Republic of Gamers serisi için ürettiği bir başka çözümü olan ve bu defa masaüstü bilgisayar kullanıcılarına hitap eden bir ürünüyle karşınızdayız. Gerek tasarımı gerekse de hız aşırtma yetenekleriyle oyunseverlerin ihtiyaçlarına karşılık verebilen Crosshair V Formula-Z, AMD 990FX yonga setli olmasıyla birlikte AMD AM3+ işlemci desteği sunuyor. Elbette işlemci konusunda geriye de uyum sağlayan Crosshair V Formula-Z, AMD Turbo CORE teknolojisini de destekliyor ve HyperTransport 3.0 tabanlı veriyolu ile 5200MT/s veri transferi imkanı sağlıyor.

Üzerinde toplam 6 adet PCI genişleme yuvası bulunduran Crosshair V Formula-Z, bu slotlarıyla x16, x16/x8, x8, x4 ve 2 adet de x1 hizmeti sunuyor. Bu slotlar arasından x16'lı olanları kullanarak SLI ve CrossFireX seçiminizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Böylece günümüz oyunlarında dilediğiniz grafik performansını yakalayabilirsiniz. AMD 990FX yonga setinin karşı tarafında yer alan bellek yuvalarıyla da ROG tasarımını yansıtan Crosshair V Formula-Z, burada 4 adet 32 GB'a kadar destek gösteren DDR3 DIMM slota yer veriyor. Buraya konumlandıracağınız bellekleri 2400 MHz'e kadar seçebileceğinizi de belirtelim. Crosshair V Formula-Z'nin üzerinde dolaşmaya devam ediyor ve 8 adet 6GB/s'lik SATA bağlantılarını görüyoruz. Tam karşı köşede ise tümleşik ses teknolojisi SupremeFX III bizleri karşılıyor. Bu ses çözümü sayesinde oynadığınız oyunların seslerini en temiz haliyle duyacağınızı da söyleyelim. Elbette Crosshair V Formula-Z'nin ROG'a özgü özellikleri yalnızca bu değil. Ama onlara geçmeden önce SupremeFX III'ün hemen yanındaki LED ışıklandırmanın da oldukça göz alıcı olduğunu söyleyelim. Anakartı çalıştırdığınızda bu LED yol SupremeFX III ile ses bağlantılarını birbirine bağlıyor.

Özellikle hız aşırtma için başarılı çözüm sunan Crosshair V Formula-Z,  EFI BIOS özelliği ile büyük kolaylık sağlıyor. ROG BIOS Print desteği ile kullanıcılara kendi BIOS ayarlarını arkadaşlarıyla paylaşabilmelerine de olanak tanıyan Crosshair V Formula-Z, bilgisayarınızı başka bir bilgisayarla anlık olarak izleyebilmenizi ve müdahalede bulunabilmenizi sağlayan ROG Connect uygulamasına da ev sahipliği yapıyor. Analog ve dijital tasarımın güçlü birlikteliği olarak anılan Extreme Engine Digi+ II'yi geliştirerek oyuncuların en yüksek performansa ulaşabilmeleri için ayarlanabilir işlemci ve bellek güç yönetimi imkanı da sunan Asus, Crosshair V Formula-Z ile daha verimli, daha kararlı ve yüksek performansı hissedebileceğiniz bir sisteminiz olmasını sağlayacak türden bir anakart sunuyor.

Asus’un ROG ailesi oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Anakart tarafında Intel olarak Maximus ve Rampage adıyla devam eden seriler, AMD segmentinde Crosshair önekini alıyor. Bu incelememizde firmanın AMD’ye yönelik en üst seviye modeli Crosshair V Formula-Z’ye yakından bakacağız.

Detaylara geçmeden daha önce incelediğimiz Formula ve Formula-Z arasındaki farklara gözatalım. Intel Z77 platformundan edinilen bazı deneyimler, Formula-Z’ye de aktarılmış.

Fiziksel olarak en çok göze çarpan nokta eski tip PCI yuvasının PCIe 2.0 x1′e dönüşmesi.
Güç beslemesi tarafında Extreme Engine DIGI+, DIGI+ II’ye terfi ettirildi.
Bellek kontrolcüsünde geliştirmeler ve T-Topology bellek tasarımıyla 4 modülle 2400 MHz ve üzerinin önü açıldı.
2 adet daha SATA3 portu eklendi.
SupremeFX III ses ve GameFirst II ethernet eklendi.
64Mb ROM’lu UEFI BIOS eklendi. Fast Boot özelliğine de sahip.

ÖZELLİK TABLOSU • Asus Crosshair V Formula-Z•
İşlemci Soketi    AMD AM3+
Ekran Kartı    3 adet PCI-e x16 2.0SLI
CrossFireX

Yonga Seti    AMD 990FX/SB950
Bellek    Çift kanal DDR3 (maks. 32 Gb)1066, 1333, 1600 MHz
1800, 2000, 2133, 2400 + MHz (O.C.)

Depolama    8x SATA III
Pinli Soketler    8x 4/3 pin fan1x 24 pin anakart güç girişi
1x 8 pin işlemci güç girişi

1x 4 pin işlemci güç girişi

2x USB2.0

1x USB3.0

Diğer Soketler    2x PCI-e x1
Arka Panel    PS2 klavye / fare8x USB2.0 (beyaz olan ROG Connect olarak kullanılabilir)
4x USB3.0

2x eSATA

Optik SPDIF

Gigabit LAN

Analog ses portları

Clear CMOS butonu

ROG Connect açık/kapalı botunu

Ses Yongası    SupremeFX III
Ethernet    Intel Gigabit LAN
Anakart boyutu    ATX

table1-001.png201304241007268085-001.jpg2013042410073918285-001.jpg2013042410074361685-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.