Aşure günü ne zaman? (2017)

Aşure günü ne zaman? (2017)

2017 Aşure günü ne zaman? sorusu, aşure yapmak için bekleyenlerin ve muharrem ayını boş geçirmek istemeyenlerin merak konusu olmuş durumda. Aşure günü Eylülün kaçında? Aşure günü'ne ne kadar kaldı?

2017 Aşure günü tarihi, geçtiğimiz günlerde Hicri Yılbaşı ile başlayan Muharrem Ayı'nı değerlendirmek isteyen, ayrıca çok sevdiğimiz aşure tatlısını yapmak isteyen binlerce kişinin kafasını kurcalıyor. 2017 Aşure günü ne zaman? Aşure günü'ne ne kadar kaldı? gibi soruların yanıtları haberimizde.

Muharrem Ayı, Müslümanların kullandığı Hicri Takvim'de yeni yılın ilk ayı olma özelliği taşıyor. Geçtiğimiz günlerde geride bıraktığımız Hicri Yılbaşı tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de dualar ve güzel ameller ile idrak edildi. Muharrem Ayı'nın 10. günü ise Aşure günü olarak kutlanıyor. Peki Aşure günü Eylül'ün kaçında?

2017 Aşure günü ne zaman?

2017 Yılında Muharrem Ayı'nın 10. günü olan Aşure günü 30 Eylül 2017 Cumartesi günü olacak. Pek çok kişi o tarihlerde Aşure yaparak hem kendi ailesini, hem de komşularını sevindirecek.

Aşure günü ne oldu?

Aşure Günü'nün tarihine baktığımızda, İslam Tarihi açısından çok önemli olayların da Aşure günü yaşandığı görülür. Bunlar;

Hz. Âdem (a.s.)'in tevbesinin kabul edilmesi, Hz. Musa (a.s.)'nın Firavn'ın şerrinden kurtulması ve Firavn'ın helak olması, Hz. İbrahim (a.s.)'in dünyaya gelmesi ve ateşten kurtulması, Hz. Eyyûb (a.s.)'un hastalıktan şifâ bulması, Hz. Yûnus (a.s.)'un balığın karnından kurtulması, Hz. Süleyman (a.s.)'a saltanat verilmesi, Hz. Nuh (a.s.)'un gemisinin karaya oturması, Hz. Hüseyin (r.a.)'in şehid edilmesi

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.