Aşure Günü namazı nedir? Aşure günü namazı nasıl kılınır? Nasıl niyet edilir?

Aşure Günü namazı nedir? Aşure günü namazı nasıl kılınır? Nasıl niyet edilir?

Aşure günü, Hicri yılbaşının ardından Muharrem Ayı'nın en önemli günlerinden biridir. Bu mübarek gün yapılacak ibadetlerin faziletleri katlanır. Ayrıca bu gece yapılacak dualar Allah tarafından kabul buyurulur.

11 Ekim 2016 Salı günü itibari ile Aşure Günü'ne erişeceğiz. Muharrem Ayı'nın 10. günü olan Aşure Günü, gerek içinde dini açıdan önemli pek çok tarihi olayı barındırması ile, gerekse bu gün yapılacak olan ibadetlerin ve duaların önemi nedeni ile Müslümanlar tarafından ehemmiyet gösterilen bir gündür.

Aşure Günü orucundan daha önce bahsettik. Aşure Günü orucu ile ilgili bilgili almak için TIKLAYINIZ

Aşure günü orucu dışında, bu kutlu günü daha çok sevapla geçirmek isteyenler için Aşure Günü namazının ne olduğunu, nasıl ve ne zaman kılınacağını, nasıl niyet edileceğini sizler için paylaştık.

Aşure Günü Namazı Nedir?

Aşure Günü namazı, Aşure günü içerisinde kılınacak olan namazdır. Bu namaz akşam ile yatsı arasında kılınır. Fakat bu vakti kaçıranlar için Yatsı namazından sonra da kılınabilir.

Aşure günü namazı 6 rekatlıdır. Namazdan sonra bolca dua edilmesi önemlidir. Aşure günü namazından sonra edilen duanın ehemmiyeti büyüktür.

Aşure Günü Namazı Nasıl Kılınır?

Aşure günü namazı'nın kılınışı şu şekildedir;

Başta namaza niyet edilir. Niyetten sonra Birinci Rekata geçilir. İlk rekatta 1 Fatiha suresi, 1 Ayet'el Kürsi, 11 İhlas Suresi okunur. Sonra ikinci rekata geçilir. İkinci rekatta 1 Fatiha ile 10 ihlas suresi okunur. Üçüncü Rekatta 1 Fatiha, 1 El-Hakimut'tekasur ve 11 İhlas-ı Şerif okunur. Dördüncü Rekatta 1 Fatiha suresi, 10 İhlas suresi okunur. Beşinci Rekatta 1 Fatiha suresi, 3 Kafirun suresi 11 İhlas-ı Şerif okunurken, Altıncı ve son rekatta ise 1 Fatiha suresi ile 10 İhlas suresi okunarak namaz bitirilir. Namazdan sonra ise dua edilir.

Aşure Günü Namazı'na nasıl niyet edilir?

6 Rekatlık Aşure günü Namazı'na " Niyet ettim Ya Rabbi! Senin Rıza-i Şerifin için namaz kılmaya. Herhangi bir komşumuz ve din kardeşimin ya da herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş (ise) bu hakkın ödenmesi için
Allah-u Ekber !

diyerek niyet edilir ve namaza böyle başlanır.

Aşure Günü'nde kılınacak başka namaz var mıdır?

Aşure Günü'nde Akşam ile Yatsı vakti haricinden kılınacak, Öğlen namazı ile İkindi Namazı arasında kılınacak bir namaz daha vardır. Bu namaza da aynı şekilde niyet edilir, fakat bu namaz 4 rekatlıktır. Bu namazda ise her rekatta 1 Fatiha suresi ile 50 İhlas Suresi okunmalıdır.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.