ASÜ, Tanzanya'da bir ilki gerçekleştirdi

ASÜ, Tanzanya'da bir ilki gerçekleştirdi

Aksaray Üniversitesi'nin (ASÜ) Tanzanya'da kurduğu "Aksaray Üniversitesi Zemzem Çeşmesi" dualarla açıldı.

Böylece ASÜ, binlerce kilometre uzaklıktaki bir Afrika ülkesinde, sosyal sorumluluk çalışması bakımından bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

- Afrikalı Çocuklar Açılışa Türk Bayraklarıyla Katıldı -

ASÜ çalışanlarının gönüllü katkılarıyla toplanan yaklaşık 15 bin lira, Tanzanya'da su kuyusu açma ve içilebilir suya erişme konusunda faaliyet gösteren bir yardım kuruluşuna gönderildi. İlgili yardım kuruluşu gönderilen parayla, Tanzanya'nın en büyük kenti olan Darüsselam'daki Mtoni Bokorani İlkokulu'nun bahçesine bir kuyu açtırdı ve içilebilir suya eriştikten sonra çeşme yaptırdı. Çeşmeye "Aksaray Üniversitesi Zemzem Çeşmesi" ismi verilirken, tabelaya "Aksaray Üniversitesi Çalışanları Tarafından Yaptırılmıştır" ibaresi de eklendi. Yaptırılan çeşme, dualar eşliğinde düzenlenen törenle açıldı ve Tanzanya halkının kullanımına sunuldu. Törene yöre halkı yoğun katılım sağlarken, Afrikalı çocuklar, ellerinde Türk Bayraklarıyla bu mutlu günü kutladı.

- Tüm Üniversite Çalışanlarımıza Teşekkür Ediyorum -

Böylesi önemli bir sosyal sorumluluk çalışmasını hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bu manada bir ilki temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. İlgili çalışmanın başarıya ulaşmasında en önemli katkının ASÜ çalışanlarına ait olduğunu ve onların yardımseverliği sayesinde bu önemli çalışmanın hayat bulduğunu dile getiren Rektör Acar, "Tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Sağladıkları desteklerle, binlerce kilometre uzaktaki bir Afrika ülkesinin insanlarına umut oldular. Ayrıca, bizim adımıza Tanzanya'da çalışmalarımızı yürüten yardım kuruluşunun tüm mensuplarına da çok teşekkür ediyorum" dedi.

- Zemzem Çeşmesi'nin Hikâyesi 2013 Yılında Başladı -

"Türkiye-Doğu Afrika İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu bir konferans için 2013 yılının Ocak Ayında Tanzanya'ya gittiğini anımsatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, "Aksaray Üniversitesi Zemzem Çeşmesi"nin hikâyesini şu şekilde anlattı: "Düzenlenen konferansın ardından ülkede faaliyet gösteren bazı yardım kuruluşlarının yöneticilerini ziyaret ettik. Bu ziyaretlerde Tanzanya'da yaşanan en büyük problemin su olduğu dile getirildi. Tanzanya'da, halkın su ihtiyacının, açılan kuyularla giderilmeye çalışıldığını ve bir kuyunun yaklaşık 15 bin liraya mal olduğunu öğrendik. Türkiye'ye döndükten sonra üniversite çalışanlarımızın gönüllü katkılarıyla, kuyu açmak için gerekli olan 15 bin lirayı topladık ve Tanzanya'daki yardım kuruluşuna gönderdik. Onlar da, üniversitemiz ve çalışanlarımız adına bir kuyu açıp, çeşme yaptırdılar."

Rektör Acar, bu ve benzeri tüm sosyal sorumluluk projelerine ASÜ'nün her zaman destek vermeye ve öncü olmaya çalıştığının altını çizdi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.