Astronomi ve Uzay bilimlerinde İmam Hatip atağı

Astronomi ve Uzay bilimlerinde İmam Hatip atağı

İstanbul Küçükçekmece ilçesinde yer alan Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi , lise ve dengi okullar arasında donanım olarak en güçlü Astronomi ve Uzay Bilimleri laboratuvarlarından birinin yapımına imza attı.

Astronomi ve Uzay Bilimleri laboratuvarının açılışı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza ALTUNEL, Küçükçekmece Kaymakamı Harun KAYA, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı M.Besim MÜFTÜOĞLU, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürlerinin katılımı ile gerçekleşti. 

Okul müdürü Beklan Emre Özdemir 15 Temmuz süreci ile kamuya devredilen ve devlet okulu olarak bir çok projenin sürdürüldüğü Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, kurulduğu günden itibaren Astronomi ve Uzay Bilimleri alanında ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ayrıca Özdemir, Fen ve Sosyal bilimler programı uygulayan imam hatip lisesi olduklarını, bundan sonraki süreçte de benzeri projelerle, geleceğin bilim insanları ve yöneticilerinin yetiştirildiği ,öncü okullardan biri haline gelmek istediklerini belirtti.
Açılışta Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimin kalitesinin artması için çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, devlet okullarında bunun benzeri merkezlerin sayısının artacağını vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ ise İmam hatiplerin fen ve sosyal bilimler alanlarında çalışmalar yaparak, bilime meraklı öğrenciler için cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.
Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz Küçükçekmece’de bu ve benzeri projeleri desteklediklerini ve Küçükçekmece’yi İstanbul’un eğitim üssü haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Açılış sonrası öğrenciler ile beraber çeşitli etkinlikler yapıldı.  Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.