Asrın Projesi'nde FETÖ parmağı!

Asrın Projesi'nde FETÖ parmağı!

Kanal İstanbul’un isim hakkı FETÖ’den tutuklanan patent firması ortağının çıktı

 

Kanal İstanbul Projesi’nin isim hakkının Sakarya’da FETÖ’den tutuklanan Gökhan Aygen’in ortağı olduğu firma tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projeyi açıkladığı gün Türk Patent Enstitüsü’nden tescil ettirildiği ortaya çıktı.

İstanbul’da yapılması planlanan ’Kanal İstanbul Projesi’, 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Projenin adı, içeriği ve yeri uzun süre gizli tutulurken, 27 Nisan 2011 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan basın toplantısıyla projeye ilişkin bilgiler açıklandı. Aynı gün Adapazarı’nda bulunan İ.A. ve Gökhan Aygen’in sahibi olduğu Sakarya Patent Kalite ve Danışmanlık Limited Şirketi, Türk Patent Enstitüsü’ne 2011/34910 numara ile 35 ve 43’ncü sınıflar için marka tescili başvurusunda bulundu. Başvuruda vekil bilgileri olarak İ.A’nın ismi yer aldı. 35’nci sınıf reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler ile ilgili hizmetler, ticari ve reklam amaçlı sergi ve fuarların organizasyonları, büro hizmetleri, iş yönetimleri, ithalat ihracat, acenta hizmetleri, açık artırmalar düzenlemesi gibi işleri kapsarken, 43’üncü sınıf ise yiyecek içecek sağlanması, geçici konaklama hizmetleri gibi iş kollarını kapsıyor.

DERNEKLE İLGİLİ SORUŞTURMADA TUTUKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’Asrın Projesi’ olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul’u alan firmanın yüzde 49 ortağı olan Gökhan Aygen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü’ne finansal destek sağladığı iddia edilen Sakarya Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği’ne yönelik soruşturma kapsamında Ağustos ayında tutuklandı. Sakarya’da iş adamlarına yönelik operasyonda derneğin eski ve yeni yöneticilerinden 21 kişi tutuklanmıştı.

ŞİRKETİN YÜZDE 49 ORTAĞI

Patent şirketinin FETÖ’dan tutuklanan ortağı Gökhan Aygen 23 Şubat 2011 tarihli, 7 bin 758 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi’nin 319’uncu sayfasında şirketin yüzde 49 hissedarı olarak yer alıyor. Patent firmasının internet sitesinde ise FETÖ’den tutuklanan Aygen’in ismi çıkartıldı.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.