Asli Öğretmenliğe Geçiş’te başvurular başladı

Asli Öğretmenliğe Geçiş’te başvurular başladı

Asli Öğretmenliğe Geçiş yazılı sınavı başvuruları 19 Eylül’de sona erecek.

Yazılı başvuru yapacak adaylar MEBBİS üzerinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak Başvuru İşlemleri Modülü altındaki Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Ekranından başvuru işlemlerini yapabilecek.

Yazılı Sınavı 11 Ekim 2015 Pazar Günü Saat: 10.00' da 81 il merkezinde yapılacak.

Başvuru işlemleri nasıl olacak?

a) Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı başvuruları, 24 Ağustos 2015 – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında saat: 17.00'e kadar elektronik ortamda alınacaktır.
b) Aday, http://www..meb.gov.tr internet adresinden başvuru işlemini yapabilecek.
c) Aday, kimlik ve başvuru bilgilerini “Elektronik Başvuru Formu”na girerek MEBBİS üzerinden gelen bilgilerinin doğruluğunu kontrol edecektir.
ç) Aday “Elektronik Başvuru Formu”nun bir çıktısını, eğitim kurumu müdürüne imzalatıp mühürleterek bir suretini alacaktır.
d) Elektronik Başvuru formunun bir sureti de adayın özlük dosyasında saklanacaktır.
e) Başvuruda bulunacak adayın sınava ilişkin bilgileri, MEBBİS kayıtlarından alınacağından MEBBİS kayıtlarında personele ilişkin öğrenim durumu, hizmet süresi vb. bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenerek sorumlu birimlerce güncellenmesi gerekmektedir.
f) Bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemiş olması durumunda başvuruda bulunan adaylar açısından başvurunun kabul edilmemesi gibi sonuçlar doğurabileceğinden sorumlu birimlerin adayların bilgilerini güncellemesi ile ilgili gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Adaylar tarafından bilgilerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz ve başvuru kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili sorumluluk adayın kendisi ile özlük dosyalarının tutulduğu birime ait olacaktır.
g) Başvurular esnasında oluşabilecek aksaklıklara itiraz eden adayların durumları incelenerek, adaylara başvuru süresi içerisinde başvurulardan sorumlu birimce cevap verilecektir.
h) Sınava başvuran adaylar arasında sınav öncesinde ve sınav anında ÖDSGM tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday var ise bunlar sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek ve “elektronik başvuru formu” nda “özür durumlarını” ve “almak istediği hizmet” kutucuğunu işaretleyeceklerdir. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.