Aşkı-ı Nebi Sergisi ramazanda açık

Aşkı-ı Nebi Sergisi ramazanda açık

Hz. Peygamber'in doğumunun 1443. yılında, 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında açılan ve yurt dışından yabancı hattatların eserleri ile ilk kez gün yüzüne çıkan eserlerin yer aldığı "Hicaz'dan İstanbul'a Hz. Peygamber Sevgisi; Aşk-ı Nebi

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle Topkapı Sarayı ve Ayasofya olmak üzere iki aşamalı gerekçeleştirilen serginin Ayasofya'da açılan bölümünde, hat sanatının en güzel örnekleri sergileniyor. Sergiler ramazan dolayısıyla bayrama kadar açık kalacak.
 
Sergide, ilahi aşkı ve Hz. Peygamber'e duyulan muhabbet ve sevginin sanat olmuş hali, hüsn-ü hat (güzel yazı) sanatıyla Allah'ın sözleri olduğu için süslenmiş eserler görülebilecek.
 
Yerli ve yabancı sanat severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve 15 Temmuz'da kapanması planlanan sergi, yoğun talep üzerine ramazan ayının sonuna kadar açık kalacak.
 
Hz. Peygamber'in her bir yaşını temsilen 63 eserin yer aldığı sergide, kufi, muhakkak, reyhani, sülüs, nesih, ta'lik, divani, celi divani gibi farklı yazı çeşitleriyle yazılmış hadis-i şerifler, ayetler ve güzel sözler bulunuyor. 30 yerli ve 12 yabancı hattatın eserlerinden oluşan sergide, özellikle kadın hattatların eserleri dikkati çekiyor.
 
Sergi, ayrıca Türkiye'nin önde gelen hat üstatlarının, hocalarının, genç ustaların eserlerinin bir arada görme imkanı sunuyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.