Askerlik kısalacak mı? Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

Askerlik kısalacak mı? Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

Türkiye'de askerlik sistemi komple değişebilir. Binali Yıldırım'ın ifade ettiği yığılmanın çözümü için harekete geçildi. Askerlik süreleri kısalacak mı? Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak?

Risalehaber Haber Merkezi

Türkiye'de 18 yaşını doldurmuş gençlerin vatani görev sorumluluğu olan askerlik konusu son haftaların gündeminde. Bedelli Askerlik konusunda başlayan tartışmalar seçimlere 6 gün kala devam ediyor. Gençler seçimden sonra bedelli askerlik çıkacak mı? sorusuna yanıt ararken, bir başka konuda müjde gelebilir.

Alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na askerlik ile ilgili önemli talimatlar verdi. Askerlik sistemi seçimden sonra sil baştan değişebilir. Peki askerlik süresi kısalacak mı?

Son dönem operasyonlarda yarı profesyonel ordu sistemine geçen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tam profesyonel hale gelmesi için kollar sıvandı. Bu nedenle askerlik sistemi de değişecek. Hedef az sürede etkin eğitim vermek. Bu nedenle askerlik süresinin kısalması ve değişmesi gündemde.

Zorunlu askerliğin kaldırılması söz konusu olmasa da, askerlik modelinde değişim olacağı alınan bilgiler arasında.

Seçimden sonra gündeme gelecek askerlik sistemi kapsamında, zorunlu askerlik ile ilgili temel bazı durumlar değişebilir ve askerlik süreleri kısalabilir.

Bedelli Askerlik çıkacak mı?

Binali Yıldırım, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir canlı yayında şu anda 5.5 milyon gencin askerlik çağında yükümlü olduğunu, fakat TSK'nın yıllık 360 bin kişi alabildiğini ifade etmişti. Bu da çözülmesi gereken bir sorun olarak karşımıza çıkıyordu.

Bunun farkında olan yetkililere göre Bedelli Askerlik seçimden sonra çıkacak. Bedelli askerlik çıksa bile yığılmaların önüne geçecek bir sistem aranıyor. Bunun da çaresi askerlik süresinin kısalmasından geçiyor gibi.

Bedelli askerlik sınırının 25 yaş olacağı, bedelin de 20 ila 25 bin arası bir rakam olacağı konuşulan bir başka bilgi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.