Askerlere demokratik değerler eğitimi veriliyor

Askerlere demokratik değerler eğitimi veriliyor

Projeyle birlikte demokratik değerler ve özgürlükler odağa yerleşiyor

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Avrupa Birliği tarafından mali olarak desteklenen ve er ve erbaşların eğitimini amaçlayan projeyle birlikte demokratik değerler ve özgürlükler odağa yerleşiyor. AB ile Türk Silahlı Kuvvetleri, zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmekte olan genç askerlere yönelik olarak insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çevrenin korunması gibi konuları kapsayan bir eğitim programı tasarladı. 
 
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun açıklamasına göre proje kapsamında elde edilen başarıları kutlamak üzere Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 5 Haziran'da Ankara'da düzenlenecek merasime ev sahipliği yapacak. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, AB Bakanlığı Müşteşar V. Ahmet Yücel ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Stefano Manservisi katılacak.
 
4.1 milyon Euro bütçeli proje, Birleşmiş Milletler kalkınma Programı (UNDP) tarafından sağlanan teknik destekle uygulandı. Türkiye'nin demokratikleşme ve AB katılım süreçlerinin kalbinde yer alan insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın ve çocuk hakları, çevrenin korunması, sağlık ve hukuki alanda vatandaşın güçlendirilmesi amaçlı konulara yönelik eğitim modülleri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin girişimiyle, UNDP ile birlikte tasarlandı. Türkiye'deki er ve erbaşlara yönelik eğitimler, web tabanlı yayın (Internet protokolüne dayalı TV) yoluyla veriliyor. Programın geliştirilmesi sürecinin tamamlanmasının ardından, pilot eğitimlere Temmuz 2013'te başlandı. Şu ana kadar 2,000 er ve erbaş, eğitimlere katıldı.
 
Proje, eğitim kapsamının daha da ileriye götürülmesini ve yılda 10,000 er-erbaşın eğitimine imkân sağlayacak altyapının oluşturulmasını hedefliyor. Program, toplumun birer parçası olarak er ve erbaşların temel hak ve özgürlükler konusundaki farkındalık düzeyini arttırmayı amaçlıyor.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.