Askeri uçak düştü: 3 şehit

Askeri uçak düştü: 3 şehit

Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri nakliye uçağı Eğirdir Gölü'nün kuzeyinde düştü. Uçakta bulunan 2 pilot ve bir teknisyen şehit oldu

Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri uçağın Yalvaç ile Çay ilçeleri arasında bir bölgede düştüğü, uçakta 2 pilot ve bir teknisyenin bulunduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı, Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için iki pilot ve bir teknisyenle saat 11.03'te kalktı.

Uçakla saat 12.50 civarında radar irtibatının kesilmesinin ardından hemen arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. 

Açıklamada, "Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Bu elim kaza neticesinde şehadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk milletine başsağlığı dileriz." ifadeleri yer aldı.

Isparta Valisi Günaydın: Yalvaç'ın Kaşıkara bölgesinde düştü

Isparta Valisi Şehmus Günaydın da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalvaç'ın Yukarı Kaşıkara Köyü yakınlarında eğitim uçuşu yapan uçağın henüz belirlenemeyen nedenle düştüğünü belirtti.

Uçağının 3 mürettebatının da şehit olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları söyledi:

"AFAD ve jandarma ekipleri çok kısa sürede enkaza ulaştı. Özellikle köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oldular. Şehitlerimizin Yalvaç Devlet Hastanesinde otopsi işlemleri yapılıyor. İşlemlerin ardından Eskişehir'e götürülecek. Arama kurtarma faaliyetleri çok kısa sürede tamamlandı. Uçağı, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopter, çok kısa sürede buldu. Kazadan çok kısa süre sonra olay yerine intikal etti."

Şehitlerin naaşının görevliler tarafından enkaz alanından alındığını aktaran Vali Günaydın, "Şehitlerimizin otopsi işlemleri bitmek üzere. Kazanın olduğu saate ilişkin net bilgi veremem. Kara kutusuna ulaşmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Teknik araştırmalar sürüyor. Kaza anında ve sonrasında o bölgede sis olduğu söyleniyor ama teknik ekibin çalışmasından sonra net bir açıklama yapılır. Başımız sağ olsun." diye konuştu.

Köylüler, gördüklerini anlattı

Kazanın ardından arama çalışmalarına katılan köylülerden Özkan Gemici, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Gemici, kaza haberini kahvehanede otururken aldıklarını, ardından köye 12 kilometre uzaklıktaki kazanın yaşandığı tepeye gittiklerini belirtti.

Arama faaliyetlerine köylülerden Orhan Çöllü ve Sedat Karaca ile katıldıklarını vurgulayan Gemici, arazinin çamurlu olmasından dolayı binek araçların ilerleyemediği yere traktörle ulaştıklarını ifade etti.

Köye yakın dağlık arazide uzun süre uçağın enkazını aradıklarını kaydeden Gemici, şöyle konuştu:

"Olay yerine vardığımızda askeri helikopterlerin şehitlerimizin cenazelerini aldığını gördük. Uçağın ikiye bölündüğüne şahit olduk. O saatlerde aşırı sis vardı. Sis nedeniyle dağa çarptığını düşünüyoruz. Şehitlerimiz uçağın enkazının hemen yanındaydı. Araçla gitmek mümkün değildi."

Çamur içinde kaldıkları ve üşüdükleri gözlenen köylüler, kahvehanede ısınmaya çalıştı.

Ordu ve Eskişehir'de yas var

Kazada şehit düşen Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ile Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın acı haberi Ordu'daki ailelerine verildi. 

Yetkililer, şehit Karamustafa'nın Fatsa ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki evinde baba Sebahattin ve anne Nezahat Karamustafa'ya şehadet haberini verdi.

İki kız çocuğu babası olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Odabaşı'nın Altınordu ilçesine bağlı Yaraşlı Mahallesi'ndeki babaevine giden yetkililer, baba Mehmet Şefik ve anne İnci Odabaşı'ya acı haberi iletti.

Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Odabaşı'nın babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Faruk Arlı'nın (39) şehadet haberi, Eskişehir Sümer Mahallesi Özkal Sokak'ta yaşayan eşi Berna Arlı'ya askeri yetkililerce verildi.

Emekliliğine bir ay kaldığı öğrenilen Arlı'nın, Ömer (4) ve Duru (8) adında 2 çocuğunun bulunduğu belirtildi. 

"Neden geldiniz?"

Askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle beraber Şehit Arlı'nın Kütahya'nın Meydan Mahallesi Yazar Sokak'ta yalnız yaşayan annesi Havva Arlı'nın evine geldi. 

Ambulans ve askeri yetkililerin zile bastığını gören anne, oğlunun şehit olduğunu anlayarak, feryat etti.

Anne Havva Arlı'nın, "Neden geldiniz?" sorusu üzerine askeri yetkililer, "Havva Anne ziyaretine geldik." diyerek eve girdi.

Acılı annenin sakinleşmesinin ardından, oğlunun şehit düştüğü bilgisi verildi. Fenalaşması üzerine Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Arlı, daha sonra ambulansla oğlunun Eskişehir'deki evine götürüldü. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.