Askere 'sizin yerinize oruç tutarım' diyen komutan

Askere 'sizin yerinize oruç tutarım' diyen komutan

Hem inançlıyım diyor hem de kendi fetvasını ilan ediyor

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Donanma eski Komutanı Oramiral Nusret Güner, din hakkında konuştu ama bilinen bakış açsını tekrar yansıttı. 
 
HaberTürk'te yer alan röportajında ilginç cümleler sarfeden Güner, "Ben inançlı bir insanım. Oramiral rütbesine geldim, orucumu tutarım. Ama denize çıktığımızda personelimize "siz tutmayacaksınız, ben sizin yerinize tutacağım" derim. Gemide namazlara falan gidemiyorum, ama benim yaptığım ibadet o kadar büyük ki, daha bugüne kadar evimde doğru düzgün bir bayram geçirmedim" dedi.
 
Evinde yerde yemek yiyen bir askerin ordudan atılmasını da savunan Güner, "Peygamberimiz yerde yemek yerdi" diyerek o da öyle yiyormuş. O adamı iyi ki atmışlar!" şeklinde konuştu.
 
Güner'in sözleri şöyle:
 
"Bizde kurallar vardır. Okul sıralarında Sabah 7'de tuvalete gittin gittin, yoksa akşama kadar bir daha gidemezsin, zamanın yoktur, disiplin çok sıkıdır. Ağrı'nın bilmem ne köyünden gelene, çatalın bıçağın nasıl kullanılacağını öğretiyoruz. Pilavın üstüne fasulye koymak falan yok. Kurallarımız var. Düşünün 6 sene yetiştiriyorum. Yurtdışına gönderiyorum. Smokin giyinip kraliçe sofralarına oturuyor. Sonra çıkıp "elimle yemek yiyeceğim" diyebilir mi?
 
"Peygamberimiz yerde yemek yerdi" diyerek o da öyle yiyormuş. O adamı iyi ki atmışlar! Binbaşı öyle yaparsa, amirali de müridi olursa, benim askerlik kurallarım ne olacak? 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum