Asırlık dedenin geçim mücadelesi

Asırlık dedenin geçim mücadelesi

Diyarbakır'da 112 yaşındaki Kaçmaz, ilerlemiş yaşına rağmen 40 yıldır seyyar satıcılık yaparak yatalak eşi, engelli oğlu ve torununun geçimini sağlıyor.

Diyarbakır'da 112 yaşındaki Pirhesin Kaçmaz, Sur ilçesi Balıkçılarbaşı semtinde açtığı tezgahta iğne, iplik, tıraş bıçağı ve benzeri malzemeler satarak ailesinin ihtiyaçlarını karşılıyor.
 
Her sabah komşularının yardımıyla kurduğu tezgahın başına geçen Kaçmaz, dilenmeden kendi emeğiyle para kazandığı için esnafın takdirini topluyor.
 
Ailesine bakacak başka kimsesi olmadığından çalışmak zorunda kaldığını belirten Kaçmaz, AA muhabirine, satışını yaptığı eşyalardan günlük 15-20 lira elde ettiğini söyledi.
 
"Dilenmek doğru değil"
 
İkisi kız 6 çocuğundan 5'inin evlendiği için ayrı yaşadığını kaydeden Kaçmaz, eşi ve engelli bir oğluyla aynı evi paylaştığını kaydetti.
 
Çocuklarının kendisine katkısının bulunmadığı için çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Kaçmaz, şöyle konuştu:
 
"Ayaklarından özürlü olan bir torunum da yanımda kalıyor. Ona da bakıyorum. 40 yıldır bu tezgahta satış yapıyorum. Tezgahımı sabah kurarken ve akşam toplarken komşularım bana yardım ediyor. Mutfak masrafım çıkıyor. Dilenen genç insanları görünce çok kızıyorum. Dilenmek doğru değil. Yaşamım boyunca hiç dilenmedim, bundan sonra da kimseye avuç açmam."
 
Sağlığı elverdiği müddetçe çalışacağını sözlerine ekleyen Kaçmaz, "Bugün çalışabiliyorum ama daha ne kadar çalışabilirim bilmiyorum. Öldükten sonra aileme yardım edilmesini isterim" diye konuştu. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.