Aşırı sıcaklar saç dökebilir

Aşırı sıcaklar saç dökebilir

Uzmanlar, bazı bölgelerin çöl sıcaklarıyla kavrulduğu şu günlerde saç bakımının daha önem kazandığına dikkati çekerken, yaz döneminde saçlarına gerekli özeni göstermeyenlerin sonbahara 'saçlarım dökülüyor” şikayetiyle girebileceği uyarısında bulundu.

LTS Teknoloji Grup Başkanı Trikolog (saç ve saç derisi uzmanı) Talat Sam, kış aylarının soğuğunda saçları korumanın nispeten 'daha kolay' olduğunu, buna karşın yaz döneminde artan sıcaklar, aşırı nem, güneş ışığı ve benzer çok sayıda etkinin saçların bakımını zorlaştırdığının altını çizdi. Sam, bu aylarda UV ışınlarının saçların yıpranmasında başı çektiğini söyledi.

Sarışınlar daha şanslı

Nemli havanın saçları kabarttığına ya da aşağı doğru çekerek zayıf gösterdiğine vurgu yapan Sam, “Yaz dönemlerinde saçınızın parlaklığına değil, ihtiyacı olan neme yoğunlaşın. Unutmayın ki cildimizin olduğu kadar saçlarımızın da neme ihtiyacı var. Sarışınların esmerlere göre güneşten daha fazla etkilendiği bilimsel bir gerçek. Saç konusunda ise açık renkli saça sahip olanlar siyah saçlılara göre daha şanslı. Koyu renk saçlar güneşi daha çok çekiyor, bununla birlikte nem kaybı ve kırılma oranı artıyor. Biz bu sorunu kısa sürede Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde önemli satış rakamına ulaşan Revox Şampuanları ile gidermeyi başardık” dedi.

Sıcak havalarda saçlarınıza bunları uygulayın

Aşırı sıcaklarda saçlara uygulanması gereken bakıma dair ipuçları veren Trikolog Sam, şöyle devam etti:
“Saçlarınızdan bu dönemlerde fönü mümkün olduğu kadar uzak tutun. Sıcak su saçlarınız için iyi gelmeyecektir. Saçlarınızı ılık suyla yıkayın ve mutlaka bol su ile durulayın. Yazın aşırı sıcak bölgelerde gün içerisinde birden fazla kez duş alanlar, saçlarını her seferinde yıkamak zorunda değil. Hatta günde bir kez duş alanların bile saçlarını her gün yıkaması gerekmiyor. Sıcaklarda saçları açık bırakmak özellikle hanımefendileri bunaltıyor. Yine de mümkün olduğunca saçlarınızı açık bırakın. Gün boyunca toplu kalan saçlar havasız kalıp, daha çabuk yıpranıyor. Mümkünse oksijeni bol, çeşitli özlerle zenginleştirilmiş şampuanları tercih edin. Belirli aralıklarla saçlarınızın uçlarını kestirin. Deniz ve havuzda mutlaka bone kullanın. Eğer bunları yapmaz ve saçlarınıza gerekli özeni göstermezseniz Sonbahara 'saçlarım dökülüyor' şikayetiyle girmeniz kaçınılmaz.”

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.