Asimetrik darbe süreci hâlâ işliyor...

"Asrimetrik darbecilerin ve medyanın gücünü gördünüz mü?"

Bugün yaşananlar ‘Asimetrik darbe’den başka bir şey olamaz.

Albay Dursun Çiçek beş ayda iki defa tutuklanıp 18 saat ve 47 saat sonra salıverilen tek kişi olarak tarihe geçti.

Koca koca hakimler fuhuş mafyasının elemanı çıkıyor. Gün yok ki teknik takibe takılan hakimler ve savcılar temiz olmayan işlere karışmamış olsun.

Dün koca koca hakimler darbecilerin brifinglerinde esas duruşla talimat almaktan rahatsız olmadılar. Bugün saygıdeğer hakimler maalesef darbecilerin avukatlığını yapıyorlar.

Kirli işlerin aydınlanması için çabalaması gereken medya mafyanın ve darbecilerin avukatlığını yaparak teknik takip aleyhinde kampanya yürütüyor.

Kötü niyetlilerin ve mafyanın oyunlarını anlamak için çok kıymetli olan teknik takibi engellemeye çalışanlar hakimleri etkilemek içim medyayı kullanıyorlar.

Türkiye’nin sorunlarını çözmek için var olan TBMM muhalefetin yaygaraları ile bloke edilmeye çalışılıyor.

Genelkurmay ısrarla doğal hukuk denetiminden kaçıyor, görüntüyü kurtarmak için askeri yargıyla olayları kapatmaya çalışıyor ve arşivlerini denetçilere açmıyor.

Bunların hiç biri tesadüf değil.

Muhalefet partileri projelendirilmiş bir eylem planınının sonucu temelsiz protestolarda bulunuyorlar. Maalesef yargı sistemimiz ve MHP 27 Mayıs öncesi gibi oyuna geliyor.

Hukuk sistemi akrepleşti mi?

Son günlerde yaşanan olaylar yargı sistemimizin akrepleştiğini gösteriyor. Akrep kendisini tehlikede hissettiği zaman yani çevresi ateşle kuşatıldığı zaman kendi kendini sokarak intihar eden canlı olarak bilinir.

Yaşananlar doğal ve alışılmış bir durumlar değil. Böylece askerin siyasallaştığı kadar yargının siyasallaştığını da gördük.

Yargı içi siyaset ve gizli odakların asimetrik siyaseti gürültücü azınlığın siyasetidir. Güçlü rolü oynayarak sonuç almaya çalışanları iyi tanımak gerekiyor.

Soğukkanlı tartışmaktan kaçanların ya gizli gündemi veya arka plan hesapları vardır.

Konuların konuşulmaması için aşırı çabalayanların kirli işlerinin açığa çıkmasından korktuklarını anlamak için psikolog olmaya gerek yoktur.

Muhtemelen Türkiye’de bir otorite boşluğu oluşmasını isteyenler hakimleri, muhalefet partilerini kışkırtıyorlar.

Post modern değil ama asimetrik darbe süreci işliyor

Klasik darbe, olmazsa post modern darbe, o da olmazsa asimetrik darbe. Evet bugün yaşananlar asimetrik darbedir. Bugünü balans ayarı da asimetrik yapılıyor. Bunun için kimse farkında değil.

Darbeci kadrolara dokundurtmamak ve teknik takibi susturarak hukuk sisteminde kirli işlerin patlamasını önlemek için medyayı sorunları çözmeye değil çözmemeye yönelik yönlendirmek ve siyasileri reaktif davranmaya itmek yeni yöntem ve hedef olarak gözüküyor.

Siyaset reaktif değil proaktif olursa oyun bozulur.

Eleştirilere ve yaşananlara karşı geri veya tepkisel adımlar atmak değil doğrular için cesur olmak, darbe hukukunu değiştirmeye yönelik proaktif adımlar atmaktan başka çözüm görülmüyor.

Darbeciler henüz yenilgiyi kabul edemediler. Yaygara ve hile ile güçlü rolü oynuyorlar.

Gizli psikoloji yasalarından birisi de ‘Yıkmak kolay yapmak zordur’ kuralıdır.

Onarıcılar soğukkanlı ve sebatkar olurlarsa tahripçiler ve fitneciler yakında deşifre olacaklar ve tutuklu ETÖ konuşmayanları konuşmaya başlayacaklar. İçeride daha çok Osman Yıldırım var.
Haber7

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum