Asıl kış şimdi başlıyor

Asıl kış şimdi başlıyor

‘Son 20 yılın en soğuk kışı’ sözlerinin sahibi olduğu iddia edilen Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse isyan etti.

 Köse, “Bu sözü ben söylemedim. Ocak sonunda kış tamamen başlayacak, mart sonuna kadar sürecek” diyerek yeni bir açıklama yaptı.

Son 20 yılın en soğuk kışı geliyor başlıkları geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel basında yer aldı. 23 Ocak’tan itibaren yeni bir soğuk hava dalgası ve kar yağışının da geleceği vurgulandı. Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse’ye atfedilen sözler özellikle internette yayıldı. Vatandaşlar soğuk kış günlerini beklemeye başladı. Ancak Ahmet Köse, son 20 yılın en soğuk kışının yaşanacağına dair sözlerin kendisine ait olmadığını belirterek açıklamalarının dikkat çekmek amaçlı değiştirildiğini söyledi ve şunları ifade etti:

“23 yıl aradan sonra İstanbul’da da yılbaşında kar yağışı görüldü’ dedim. Hatta ‘Datça ve Hatay’da bile kar görülüyor’ dedim. Ayrıca esas kışın yeni başladığını, zaten İstanbul’da da kışın ocak sonundan itibaren mart ayına kadar etkili olduğunu ifade ettim. ‘Son 20 yılın en soğuk kışı’ diye bir ifade kullanmadığımı söyleyerek bunu düzelttirdim ama yanlış olan yayıldı.”

Habertürk'e konuşan Köse, ocak ayının sonundan itibaren havaların tekrar soğuyacağını ifade ederek, “Kış tamamen başlayacak, mart sonuna kadar devam edecek. Bu zaten olması gereken normal bir durum. Geçtiğimiz senelerden farkı eskisi gibi bol yağışlı bir kış olması’’ dedi. Basında çıkan bu tür yanlış bilgilerin spekülasyona neden olduğunu ifade eden Meteoroloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan da, meyve-sebze, enerji ve hatta araba lastiği sektörü gibi alanlarda bu tip haberlerden sonra fiyatlarda ciddi artışlar olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde normal kış koşullarının gerçekleşeceğini belirten Yağan, “50 gün sürecek en soğuk kış ile ilgili hiçbir ciddi kaynaktan bir rapor ya da bilgiye rastlamadık’’ dedi.

‘20 GÜN BİLE SOĞUK YOK ’

Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Orhan Şen de “Bırakın 20 yılı, son 20 günün soğuğu bile olmaz. Ayın 30’undan önce de İstanbul’da kar olmaz. Anadolu’da ise kar zaten her zaman olduğu gibi yağar’’ dedi. Orhan Şen, bu hafta içinde yoğun sis yaşanacağını kaydetti. Meteoroloji yetkilileri, gelecek hafta sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini açıkladı.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.